bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Pastaretter
  • Vegetar lasagne

Vegetar lasagne

Vegetar lasagne med grøntsager og linser er et lækkert alternativ til en familiefavorit. Fyldt med smag fra friske grøntsager, cremet ostesauce og krydret tomatsauce, der gør den uimodståelig. Bestil nemt ingredienserne via BilkaToGo, og nyd en smagfuld ret, hele familien vil elske.

4 personer

4 personer

75 minutter

75 minutter

Julie Bruun

Julie Bruun


Ingredienser

2 stk. gulerødder (ca. 200 g.)
1 squash
2 løg
1/2 aubergine
2 fed hvidløg
1,5 tsk. salt og lidt peber
1 tsk. paprika
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
50 g tomatpure
2 dl rødvin
5 dl hakket tomat
1 grøntsagsbouillonterning + 4 dl vand
200 g røde linser, tørrede
Lasagneplader
1-2 dl ekstra ost til toppen af lasagnen

Ostesauce:
1 spsk. smør
2 spsk. mel
3 dl mælk
Salt, peber
1/2 tsk. revet muskatnød
1 dl revet mozzarella

Forberedelse: 20 minutter.
Tilberedning: 55 minutter


Fremgangsmåde

  1. Tomatsauce: Hak gulerødder, aubergine, squash, løg og hvidløg fint. Du kan snitte, rive og hakke - eller køre det hele i en foodprocessor eller minihakker.
  2. Kom olie i en stor gryde eller wok. Svits grøntsagerne og krydderierne af.
  3. Tilsæt tomatpure, rødvin, hakket tomat, vand, en bouillonterning og linser ved, og rør det rundt.
  4. Lad det simre 20-25 min. imens du laver din ostesauce. Tænd også din ovn på 200 grader varmluft.
  5. Ostesauce: Lav en opbagt sauce ved at smelte smør på en pande og piske mel ind i det. Kom så lidt mælk ved, blot lidt af gangen. Mens du rører denne her melbolle ud. Det skal gerne blive mere og mere flydende, jo mere mælk du hælder ved. Rør så osten i, riv muskatnød i og smag til med salt og peber
  6. Samle: Tag et ildfast fad frem og start med at komme lidt tomatsauce i bunden. Kom så ostesauce over. Kom så lasagneplader over. Forfra, indtil det hele er brugt og dit øverste lag er enten tomatsauce eller ostesauce. Riv en masse ekstra ost ud over toppen og bag i ovnen i 35-45 minutter, indtil pladerne er bløde

Alternativer og justeringer

  • Tilføj hakket oksekød, kylling eller kalkun til tomatsaucen for en klassisk lasagne med ekstra protein.
  • Ønsker du en vegansk lasagne, så brug i stedet plantebaseret ost og mælkefri bechamelsauce
  • For mere grønt: skift lasagnepladerne ud med grøntsagsbaserede alternativer, som f.eks. butternut squash
  • Servér evt. din vegetar lasagne med en simpel, grøn salat bestående af en blanding af friske blade, agurk, tomat og en let vinaigrette. Eller en rucolasalat med parmesanflager, pinjekerner og en balsamicodressing. 
  • Du kan også servere et lækkert hvidløgsbrød eller et foccacia til din vegetar lasagne. 

Lignende opskrifter

One pot bolognese med basilikum på toppen.

One pot bolognese med oksekød

Bolognese med parmesan og basilikum

Bolognese

Gnocchi med salsiccia og grøntsager

Gnocchi med salsiccia

Linse bolognese med basilikum og parmesan

Linse bolognese

Marry me chicken med basilikum og parmesan

Marry me chicken

Pasta alfredo med parmesan og urter

Pasta alfredo

Vegetar lasagne med grønt, linser og basilikum

Vegetar lasagne

Svampe lasagne med spinat og ost

Svampelasagne

Lasagne med oksekød, ost og basilikum

Lasagne

Risotto med champignon, grønt og parmesan

Risotto

Pastasalat med kylling, grønt og pesto

Pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling, bacon og karrydressing

Pastasalat med kylling, bacon og karrydressing

Pastasalat med pesto og laks

Pastasalat med pesto og laks

Pasta med svampe og parmesan

Pasta med svampe

Pasta med salsiccia, mozzarella og urter

Pasta med salsiccia og mozzarella

Pasta med kylling, tomat og parmesan

Pasta med kylling

Pasta med chorizo, peberfrugt og parmesan

Pasta med chorizo og peberfrugt

One pot pastaret med chorizo, grønt og urter

One pot pasta

Carbonara med bacon og parmesan

Carbonara

Orzo med chorizo, grøn, basilikum og parmesan

Orzo med chorizo

Tyrkisk pasta med oksekød, tomat, persille og dressing

Tyrkisk pasta

Lasagnette med oksekød, mornaysauce og urter

Lasagnette

Mac and cheese med persille på toppen

Mac and cheese

Kødboller i tomatsauce med parmesan og basilikum

Kødboller i tomatsovs

Ravioli i tomatsauce med parmesan og basilikum

Ravioli i tomatovs

Tips og tricks til vegetar lasagne

Vegetar lasagne er en af de retter, der både kan være nem, budgetvenlig og virkelig tilfredsstillende at lave. Den mætter godt, kan laves i store portioner og er perfekt, når man gerne vil spise vegetarisk uden at gå på kompromis med smag eller konsistens.

Har du børn ved middagsbordet? Så er det en god ret at starte med, når du vil introducere mere plantebaseret mad i hverdagen. Grøntsagerne bliver godt tilberedt i saucen, og linserne giver en god struktur – uden at nogen nødvendigvis savner kød.
 

Hvilke grøntsager egner sig til grøntsagslasagne?

En god grøntsagslasagne kan varieres i det uendelige. Har du ikke lige squash eller aubergine på lager, kan du sagtens bruge fx champignon, bladselleri, rød peber, porrer eller spinat. Mange bruger også majs, grønkål eller broccoli – især hvis man gerne vil bruge, hvad man har i fryseren eller køleskabet.

Det vigtigste er at skære grøntsagerne i nogenlunde samme størrelse og stege dem godt af, så de ikke afgiver for meget væske i lasagnen. Du kan også rive dem fint, hvis du fx gerne vil “skjule” dem lidt for børnene.
 

Hvad kan erstatte lasagneplader?

Er du løbet tør for lasagneplader, eller vil du bare prøve noget andet, så findes der flere gode alternativer til de velkendte lasagneplader. Her er nogle muligheder, du kan eksperimentere med:

  • Skiver af squash eller aubergine.
  • Friske spinatblade lagt i lag.
  • Tynde skiver af sød kartoffel eller pastinak.

Disse alternativer gør din vegetariske lasagne lidt lettere, og samtidig får du sneget flere grøntsager ind, helt uden at det kræver mere arbejde.
 

Sådan får du en god ostesauce

En cremet ostesauce er med til at samle smagen i en vegetar lasagne – men du behøver ikke bruge præcis samme slags ost hver gang. Har du fx cheddar, flødeost eller en rest feta liggende, kan det nemt blandes i bechamellen for en anden smag.

Du kan også tilsætte lidt sennep, muskatnød eller citronskal, hvis du gerne vil give den lidt mere karakter. Brug gerne det, du har – og husk, at selv en lille ændring kan gøre en velkendt ret til noget nyt.
 

Hvad med spinatlasagne?

Hvis du er fan af spinatlasagne, kan du nemt tilføje frisk eller frossen spinat til denne opskrift. Det giver en lidt mildere og “blødere” smag, som især passer godt sammen med ostesaucen.

Du kan enten røre spinaten direkte i tomatsaucen eller lave et separat lag i lasagnen med spinat og ricotta eller flødeost. Det gør retten mere grøn og er samtidig en god måde at få lidt ekstra grønt på tallerkenen.
 

Serveringsforslag til din grøntsagslasagne

En lasagne med grøntsager er en ret i sig selv – men du kan sagtens gøre måltidet lidt mere festligt med en enkel salat eller lidt brød til. En rucolasalat med parmesan og pinjekerner er altid et hit, men du kan også bare lave en helt enkel grøn salat med agurk, tomat og en mild vinaigrette.

Et stykke hvidløgsbrød eller hjemmebagt foccacia er også oplagt – især hvis du vil gøre måltidet lidt mere hyggeligt en fredag aften eller når der kommer gæster.
 

Gem resterne til senere

Vegetar lasagne er oplagt at lave i store portioner. Du kan nemt fryse resterne ned i portionsbakker og tage op til travle dage. Den holder sig fint i op til tre måneder på frost – og kan varmes direkte i ovnen.

Vil du gøre det endnu nemmere for dig selv, kan du overveje at lave to fade på én gang, når du alligevel har gang i grøntsagerne. Så er der hurtig mad til en anden aften – uden ekstra opvask.

Hos BilkaToGo kan du finde alle ingredienserne til din vegetar lasagne – fra røde linser og lasagneplader til hakkede tomater, grøntsager og ost. Så er det bare at handle ind og komme i gang med en lækker hverdagsret, du kan sætte dit eget præg på.

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? Kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her
Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?