bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Pastaretter
  • Pasta med kylling

Pasta med kylling

En cremet og lækker pastaret med saftigt kyllingebryst, friske cherrytomater og parmesan. Retten er nem at lave og klar på kun 30 minutter. Server med ristede pinjekerner og frisk persille for en ekstra lækker servering.

4 personer

4 personer

30 minutter

30 minutter

Julie Bruun

Julie Bruun


Ingredienser

250 g kyllingebryst + 1 bouillonterning 
300 g pasta / spaghetti
1 stort fed hvidløg
1 spsk. smør 
Godt med salt og peber 
1 dl pastavand
1 dl fløde
100 g parmesanost
10-15 cherrytomater
1 forårsløg
1 håndfuld persille 
1 håndfuld pinjekerner
Ekstra parmesan til servering 


Fremgangsmåde

  1. Kom kyllingebryst i en gryde med vand og få det op og koge. Lad det koge i 20 minutters tid
  2. Kog imens spaghetti efter anvisning på pakken
  3. Pil et hvidløg, og lidt smør kommes på en dyb pande. 
  4. Riv hvidløget og svits det af i smørret. Tilføj salt og peber. 
  5. Kom lidt af kogevandet fra pastaen, fløde og høvlet parmesan ned til hvidløget og rør det sammen. Lad det bruse kort op.
  6. Kom spaghettien over i saucen og vend den rundt.
  7. Skær cherrytomater i skiver og snit forårsløg.
  8. Rist pinjekerner på en tør pande et par minutter til de har taget farve.
  9. Tag din kylling op ad gryden og træk fra hinanden med to gafler
  10. Server pastaen med kyllingen, cherrytomater, forårsløg, persille, pinjekerner, lidt ekstra parmesan og salt og peber.

Alternativer og justeringer

  • For en vegetarisk pastaret undlad kyllingen. Du kan sagtens spise retten uden kød, men for endnu mere fylde i en kødfri udgave kan du tilføje bagt blomkål, stegte svampe eller grillede peberfrugter til din pasta.
  • Citrus-twist: Riv lidt økologisk citronskal over retten inden servering for at give friskhed og balance til den fyldige sauce.

Lignende opskrifter

One pot bolognese med basilikum på toppen.

One pot bolognese med oksekød

Bolognese med parmesan og basilikum

Bolognese

Gnocchi med salsiccia og grøntsager

Gnocchi med salsiccia

Linse bolognese med basilikum og parmesan

Linse bolognese

Marry me chicken med basilikum og parmesan

Marry me chicken

Pasta alfredo med parmesan og urter

Pasta alfredo

Vegetar lasagne med grønt, linser og basilikum

Vegetar lasagne

Svampe lasagne med spinat og ost

Svampelasagne

Lasagne med oksekød, ost og basilikum

Lasagne

Risotto med champignon, grønt og parmesan

Risotto

Pastasalat med kylling, grønt og pesto

Pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling, bacon og karrydressing

Pastasalat med kylling, bacon og karrydressing

Pastasalat med pesto og laks

Pastasalat med pesto og laks

Pasta med svampe og parmesan

Pasta med svampe

Pasta med salsiccia, mozzarella og urter

Pasta med salsiccia og mozzarella

Pasta med kylling, tomat og parmesan

Pasta med kylling

Pasta med chorizo, peberfrugt og parmesan

Pasta med chorizo og peberfrugt

One pot pastaret med chorizo, grønt og urter

One pot pasta

Carbonara med bacon og parmesan

Carbonara

Orzo med chorizo, grøn, basilikum og parmesan

Orzo med chorizo

Tyrkisk pasta med oksekød, tomat, persille og dressing

Tyrkisk pasta

Lasagnette med oksekød, mornaysauce og urter

Lasagnette

Mac and cheese med persille på toppen

Mac and cheese

Kødboller i tomatsauce med parmesan og basilikum

Kødboller i tomatsovs

Ravioli i tomatsauce med parmesan og basilikum

Ravioli i tomatovs

Tips og tricks til pasta med kylling

Pasta med kylling er en velkendt hverdagsret, som kan laves på utallige måder. Den kræver ikke særlig mange ingredienser – og det er netop dét, der gør den nem at tilpasse. Når kylling, pasta, fløde og parmesan mødes i en cremet sauce, har du et godt udgangspunkt for en ret, der både er lækker og kan varieres efter lyst.

Retten fungerer både til travle aftener og når du gerne vil gøre lidt ekstra ud af middagen. Små tilføjelser kan hurtigt give en ny version af retten, uden at det føles besværligt.
 

Hvilken type kylling kan man bruge?

I opskriften bruges kogt kyllingebryst, men der er mange andre muligheder, hvis du gerne vil prøve noget andet. Har du tilberedt kylling i forvejen, kan du bruge det direkte – fx stegt kylling i tern, ovnbagt kylling i skiver eller grillet kylling, der rives i mindre stykker.

Hvis du gerne vil lave en version med mere stegesmag, kan du sautere tern af kylling direkte på panden, før du laver saucen. Det giver lidt ekstra farve og struktur – især hvis du steger det i smør eller olie med et drys paprika eller hvidløgspulver.
 

Hvordan kan man gøre den grønnere?

Grøntsager passer rigtig godt i cremet pasta med kylling – både for smagens og farvens skyld. Du kan nemt tilføje noget grønt, der enten vendes i til sidst eller tilberedes med i saucen. Gode bud kunne være:

  • Hakket spinat eller grønkål, der falder sammen i saucen.
  • Stegte svampe eller bagte cherrytomater.
  • Letdampet broccoli, squash eller ærter.

Du behøver ikke justere resten af opskriften – bare tilføj det, du har lyst til, og servér det hele med lidt ekstra parmesan eller citron.
 

Hvad kan man toppe retten med?

Når pastaen først er samlet, kan topping være med til at gøre retten lidt mere spændende. Det giver både noget ekstra at tygge på og gør det lidt pænere, hvis du serverer for gæster. Du kan fx toppe med:

  • Pinjekerner eller hakkede valnødder.
  • Høvlet parmesan og friske krydderurter.
  • Et par dråber olivenolie eller et strejf citronsaft.

Små ting som disse tager ikke meget tid – men gør, at retten kan justeres fra gang til gang.
 

Kan man bruge andet end fløde?

Hvis du ikke har fløde kan saucen sagtens laves med noget andet. Du kan fx bruge madlavningsfløde, creme fraiche eller mascarpone. Det giver forskellige former for fylde og syre, så du kan vælge det, der passer bedst til resten af retten.

Du kan også gøre saucen lidt lettere ved at bruge pastavand som base og justere med lidt smør og ost, så det stadig bliver cremet – men ikke alt for tungt.
 

Hvad passer godt sammen med kylling og pasta?

Pasta med kylling og fløde passer godt sammen med milde smage og friske elementer. Du kan bruge retten som den er – eller bygge videre med tilbehør, der supplerer.

En grøn salat med vinaigrette, ovnbagte rodfrugter eller bare et stykke brød med hvidløgssmør er gode makkerpar. Hvis du gerne vil gøre retten lidt mere fyldig, kan du også servere små portionsskåle, hvor hver ingrediens får sin egen plads.
 

Kan retten laves med andet kød?

Ja, kylling med pasta er en kombination, der også fungerer med andre typer kød. Du kan sagtens skifte proteinkilden ud uden at ændre på saucen. Det gør det nemt at lave variationer med det, du har i fryseren. Andre gode valg kunne være:

  • Kalkun, fx i skiver eller strimler.
  • Rejer, som vendes i til sidst.
  • Chorizo eller bacon for lidt ekstra krydderi og bid.

Vil du lave en fiskebaseret version, kan du tilføje laks i tern, der dampes kort med i saucen. Justér gerne krydringen, alt efter hvilket kød du bruger. Se også pasta med salsiccia og mozzarella eller pasta med svampe.
 

Kan man servere retten kold?

Selvom det ikke er en pastasalat, fungerer retten faktisk også kold – fx til frokost, i madpakken eller som en rest til dagen efter.

Kog gerne pastaen lidt al dente, og vend ingredienserne sammen, mens de stadig er lune. Når det hele er kølet ned, kan du tilføje lidt ekstra dressing, olie eller grøntsager, så retten får ny struktur og smag. Det gør den velegnet som en let frokost eller som en del af en buffet.

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her
Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?