bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Pastaretter
  • Lasagnette

Lasagnette

Lasagnette er en lækker variation af den klassiske lasagne, hvor pasta og kødsovs bages sammen med cremet mornaysauce. En nem og fyldig ret, der passer perfekt til hverdagsaftener, hvor aftensmaden gerne må være nem og hurtig at få i ovnen og på bordet. 

 

4 personer

4 personer

45 minutter

45 minutter

Julie Bruun

Julie Bruun


Ingredienser

1 løg
3 fed hvidløg
3 gulerødder
Lidt olie til stegning
400 g hakket oksekød
3 store spsk. tomatpuré
1 dåse hakket tomat
1 nip cayennepeber
2 tsk. tørret oregano
2 dl rødvin
1 bouillonterning lagt i blød i 3 dl kogende vand
Godt med salt og peber
250 g monaysauce 
200 g pasta 


Fremgangsmåde

  1. Pil hvidløg og løg og snit fint, evt. i en food processor. 
  2. Rig guleroden eller kom den med i maskinen.
  3. Svits grøntsager af på en dyb pande sammen med oksekødet. 
  4. Når det er brunet, kommes tomatpuré, hakket tomat, krydderier, vin og bouillonvand ved. 
  5. Lad det simre, imens du tænder ovnen på 200 grader varmluft. 
  6. Tag et fad frem og kom pasta her i. 
  7. Kom kødsovsen ved samt monaysaucen. 
  8. Vend det hele let sammen og stil fadet i ovnen. 
  9. Giv det 30 minutters tid, til pastaen er blød og der er en sprød overflade på din lasagnette.

Alternativer og justeringer

  • Hvis du ønsker en lasagnette uden kød, så kan du erstatte oksekødet med røde linser. 
  • Du kan lave retten her glutenfri ved at bruge glutenfri pasta og en hjemmelavet mornaysauce uden mel.
  • Hvis du ønsker endnu mere ost, så kom et lag revet mozzarella på toppen inden den bages. 

Lignende opskrifter

One pot bolognese med basilikum på toppen.

One pot bolognese med oksekød

Bolognese med parmesan og basilikum

Bolognese

Gnocchi med salsiccia og grøntsager

Gnocchi med salsiccia

Linse bolognese med basilikum og parmesan

Linse bolognese

Marry me chicken med basilikum og parmesan

Marry me chicken

Pasta alfredo med parmesan og urter

Pasta alfredo

Vegetar lasagne med grønt, linser og basilikum

Vegetar lasagne

Svampe lasagne med spinat og ost

Svampelasagne

Lasagne med oksekød, ost og basilikum

Lasagne

Risotto med champignon, grønt og parmesan

Risotto

Pastasalat med kylling, grønt og pesto

Pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling, bacon og karrydressing

Pastasalat med kylling, bacon og karrydressing

Pastasalat med pesto og laks

Pastasalat med pesto og laks

Pasta med svampe og parmesan

Pasta med svampe

Pasta med salsiccia, mozzarella og urter

Pasta med salsiccia og mozzarella

Pasta med kylling, tomat og parmesan

Pasta med kylling

Pasta med chorizo, peberfrugt og parmesan

Pasta med chorizo og peberfrugt

One pot pastaret med chorizo, grønt og urter

One pot pasta

Carbonara med bacon og parmesan

Carbonara

Orzo med chorizo, grøn, basilikum og parmesan

Orzo med chorizo

Tyrkisk pasta med oksekød, tomat, persille og dressing

Tyrkisk pasta

Lasagnette med oksekød, mornaysauce og urter

Lasagnette

Mac and cheese med persille på toppen

Mac and cheese

Kødboller i tomatsauce med parmesan og basilikum

Kødboller i tomatsovs

Ravioli i tomatsauce med parmesan og basilikum

Ravioli i tomatovs

Tips og tricks til lasagnette

Lasagnette minder på mange måder om lasagne, men samles lidt anderledes. Den bages typisk med pastaskruer, penne eller anden kort pasta, det gør retten nem at røre sammen i ét fad. Hvis du vil variere lidt fra gang til gang, kan du justere både grøntsager, sauce og ostemængde uden at ændre hele retten.

En anden fordel ved lasagnette er, at det er nemt at justere mængden. Du kan sagtens lave en halv portion i et lille fad eller fordoble og fylde en stor bradepande, hvis I er mange til middag. Den slags fleksibilitet gør retten oplagt til både hverdag og større sammenkomster.
 

Hvad er forskellen på lasagne og lasagnette?

Lasagne bygges op lag for lag med lasagneplader og sauce-skift, hvor lasagnette i stedet er en mere samlet ret hvor pastaen bliver vendt sammen med kød- og ostesauce i ét lag. Det hele samles i ét fad og bages til det er gyldent på toppen. Nogle vil måske sige, at det er lasagnes mere afslappede lillebror – mindre formel og lidt nemmere at samle.

Lasagnette er især populær blandt børnefamilier, fordi pastaen bliver mere jævn og retten lettere at skære i stykker. Hvis du savner lasagnens lag-effekt, kan du altid fordele kødsovs, mornaysauce og pasta i et par lag.
 

Hvilken pasta bruges til lasagnette?

Du behøver ikke én bestemt type pasta til lasagnette. Mange bruger mindre pastaforme som rigatoni – altså typer, der holder godt på saucen og giver fylde i retten. Du kan også eksperimentere med fuldkornspasta, kikærtepasta eller endda glutenfri pasta, hvis du har behov for det.

Hvis du gerne vil have lidt mere bid i pastaen, så vælg en variant med grovere struktur. Det suger saucen godt og giver en mere intens smagsoplevelse – især når den får en sprød overflade i ovnen.
 

Grøntsager du kan komme i lasagnette

Retten lægger op til mange variationer, og grøntsagerne kan nemt skiftes ud eller kombineres efter, hvad du har liggende i køleskabet. Prøv dig frem med eksempelvis:

  • Fintsnittet porre eller spidskål.
  • Revet squash eller pastinak.
  • Finthakket spinat, som vendes i til sidst.

Grøntsagerne kan sauteres med kødet eller bages med fra start. Brug gerne en blanding, så der både er bid og blødhed. Du kan også tilføje svampe som fx champignon, se også opskriften på svampelasagne.
 

En kødfri variation

Hvis du ønsker en version uden kød, kan du sagtens lave en fyldig lasagnette med fx linser og måske lidt hakket blomkål. Det giver en dejlig struktur, der minder om den originale – og med de rette krydderier lægger man næsten ikke mærke til, at kødet mangler.

For ekstra smag kan du tilføje lidt rød karrypasta, spidskommen eller røget paprika. De giver både dybde og varme i retten, som passer godt til de bagte tomater og mornaysaucen.
 

Hvad gør lasagnette god til madpakken?

Lasagnette egner sig fint til rester og kan også tages med som frokost. Den holder formen godt, når den er kold, og kan sagtens varmes op i mikroovn eller ovn næste dag. Lav evt. lidt ekstra, og del det i bøtter til madpakken.

Vil du variere til dagen efter, så top med lidt revet ost og giv den et par minutter i ovn eller airfryer, så den får sprød overflade igen. Du kan også komme lidt rucola eller en skefuld creme fraiche ved, når den serveres kold.
 

Et hit blandt børnene

Mange børn foretrækker denne type ovnret frem for lasagne, fordi pastaen er nemmere at tygge, og retten hænger godt sammen. Du kan gøre den endnu mere børnevenlig ved at bruge mildere krydderier og vælge grøntsager, du ved de kan lide.

Derudover kan retten samles sammen med børnene – lad dem hjælpe med at vende pastaen med sovs og fordele ost på toppen. Det er en hyggelig måde at inddrage dem i madlavningen. Find alt til retten online hos BilkaToGo.

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her
Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?