bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Pastaretter
  • Tyrkisk pasta

Tyrkisk pasta

Denne tyrkiske pasta er en skøn kombination af krydret oksekød, frisk persille, tomater og en cremet yoghurt-dressing. Den er både nem og hurtig at lave - perfekt til hverdagsmad på kun 30 minutter. En ret, der smager af Mellemøsten og bringer varme krydderier ind i køkkenet.

4 personer

4 personer

30 minutter

30 minutter

Julie Bruun

Julie Bruun


Ingredienser

300 g pasta
1 rødløg
2 spsk. olie til stegning 
280 g hakket oksekød
1 tsk. paprika
1 tsk. karry
½ tsk. hvidløgspulver
2 spsk. vand 
200 g cherrytomater
1 håndfuld persille 
30 g smør
1 lille tsk. paprika

Dressing
1,5 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
Salt og peber 


Fremgangsmåde

  1. Kog pasta efter anvisning på pakken.
  2. Pil rødløg og snit fint, steg det på en pande i lidt fedtstof.
  3. Kom kødet ved og brun det af.
  4. Kom krydderier og vand ved og lad det småsimre til kødet er gennemstegt. Kom så lidt vand ved og skru ned. 
  5. Skyl tomater, skær i mindre stykker. Skyl og hak persille. 
  6. Brun smør af på en pande og kom paprika ved.
  7. Bland dressingen sammen i en skål, hvidløg pilles og rives. 
  8. Kom nu pastaen i skåle, kom kødet oven på. Kom så dressing, tomater, persille og smørret på.  

Alternativer og justeringer

  • Erstat oksekødet med kikærter eller linser for en proteinrig og kødfri version.
  • Tilføj lidt chili eller cayennepeber for en stærkere og mere intens smagsoplevelse.
  • Tip til servering: Servér alle ingredienserne i små skåle på bordet, så hver person selv fylder sin tallerken. Dette er særlig godt, hvis der er børn ved bordet. 

Lignende opskrifter

One pot bolognese med basilikum på toppen.

One pot bolognese med oksekød

Bolognese med parmesan og basilikum

Bolognese

Gnocchi med salsiccia og grøntsager

Gnocchi med salsiccia

Linse bolognese med basilikum og parmesan

Linse bolognese

Marry me chicken med basilikum og parmesan

Marry me chicken

Pasta alfredo med parmesan og urter

Pasta alfredo

Vegetar lasagne med grønt, linser og basilikum

Vegetar lasagne

Svampe lasagne med spinat og ost

Svampelasagne

Lasagne med oksekød, ost og basilikum

Lasagne

Risotto med champignon, grønt og parmesan

Risotto

Pastasalat med kylling, grønt og pesto

Pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling, bacon og karrydressing

Pastasalat med kylling, bacon og karrydressing

Pastasalat med pesto og laks

Pastasalat med pesto og laks

Pasta med svampe og parmesan

Pasta med svampe

Pasta med salsiccia, mozzarella og urter

Pasta med salsiccia og mozzarella

Pasta med kylling, tomat og parmesan

Pasta med kylling

Pasta med chorizo, peberfrugt og parmesan

Pasta med chorizo og peberfrugt

One pot pastaret med chorizo, grønt og urter

One pot pasta

Carbonara med bacon og parmesan

Carbonara

Orzo med chorizo, grøn, basilikum og parmesan

Orzo med chorizo

Tyrkisk pasta med oksekød, tomat, persille og dressing

Tyrkisk pasta

Lasagnette med oksekød, mornaysauce og urter

Lasagnette

Mac and cheese med persille på toppen

Mac and cheese

Kødboller i tomatsauce med parmesan og basilikum

Kødboller i tomatsovs

Ravioli i tomatsauce med parmesan og basilikum

Ravioli i tomatovs

Tips og tricks til tyrkisk pasta

Tyrkisk pasta er en ret, der kombinerer velkendte ingredienser på en ny måde. Her mødes smør, yoghurt og krydret kød i en ret, der både er varm, syrlig og frisk. Du kan tilpasse hver del af retten og servere det hele samlet i én skål – eller dele det op i små fade, så man kan blande selv.

Den cremede yoghurt kan sagtens laves på forhånd og opbevares på køl. Det samme gælder smørret med paprika, som blot skal lunes inden servering. Hvis du vil forberede maden i god tid, kan du derfor have flere elementer klar på forhånd og bare samle det hele, når det skal på bordet.
 

Inspiration til kødfri variationer

Tyrkisk pasta behøver ikke indeholde kød. Du kan for eksempel bruge linser, stegte kikærter eller svampe som erstatning. En god idé er at krydre alternativerne på samme måde som oksekødet i opskriften, så du bevarer den varme og krydrede smag.

Du kan også tilføje grøntsager som bagt aubergine, squash i tern eller små buketter af blomkål, som vendes med lidt olie og krydderier inden de bages i ovnen. Det giver både farve og ekstra fylde i retten.
 

Hvad betyder tyrkisk pasta egentlig?

Selvom navnet lyder som en traditionel nationalret, er tyrkisk pasta nærmere en moderne fortolkning inspireret af det tyrkiske køkken. Smør, yoghurt og paprika er typiske elementer i mange tyrkiske retter – her kombineret med pasta og krydret kød.

Det er altså en ret, der låner smag og metode, men som nemt kan formes efter hvad du har i køkkenet. Det gør den alsidig og brugbar i en travl hverdag, hvor der skal noget nyt på bordet uden for meget besvær.
 

Brug din favorit pasta

Opskriften bruger en neutral pastatype, men du kan eksperimentere med formen. Prøv f.eks. orzo for en mere risotto-lignende ret, eller pastaskruer som holder godt på saucen. Vil du gøre retten glutenfri, kan du bruge glutenfri pasta – eller gå i en helt anden retning og servere det over bulgur eller couscous.

Du kan også tilføje ekstra pasta-vand eller lidt creme fraiche i yoghurten, hvis du ønsker en mere flydende eller lun variant. Retten er ikke bundet til én konsistens – og det giver dig plads til at justere, som du vil.
 

Kryddersmør på flere måder

Den smeltede smør med paprika er med til at løfte retten og give fedme og farve. Men du kan også justere den del. Brug gerne smør med lidt chili, hvis du vil have mere varme, eller prøv en version med hvidløg og spidskommen for en anden dybde.

Et godt trick er også at tilsætte lidt tørret mynte eller sumak i smørret, hvis du har det liggende. Det giver et lidt mere syrligt præg, som spiller godt op mod den kølige yoghurt.
 

Variationer med ekstra topping

Vil du gøre mere ud af serveringen, så prøv at tilføje ekstra topping på bordet. Det kan fx være ristede græskarkerner, grofthakket agurk eller lidt syltede rødløg. Det giver både knas og friskhed til en ellers blød ret.

Du kan også drysse med dukkah, sesamfrø eller urter som koriander – det er især oplagt, hvis du gerne vil give retten lidt ekstra kant uden at gøre den mere avanceret.
 

Sådan kan du bruge dine rester

Har du rester af kødsovs, yoghurt eller kogt pasta fra en anden dag? Så er det oplagt at samle det i en ret som tyrkisk pasta. Du kan nemt genbruge kødsauce fra fx en bolognese og krydre den anderledes med paprika og smør. Du kan f.eks. bruge:

  • En rest af kødsovs fra lasagne eller spaghetti.
  • Yoghurt fra en salatdressing.
  • Pasta fra dagen før, der stadig er fast i konsistensen.

Yoghurten kan røres op og tilføjes lidt ekstra hvidløg eller urter, og så har du hurtigt en ny ret – bare med ting, du allerede har lavet.
 

Server tyrkisk pasta til flere

Tyrkisk pasta egner sig godt, hvis du får gæster eller laver mad til flere. Fordi elementerne kan anrettes i skåle hver for sig, fungerer det nærmest som en byg-selv-ret, hvor man selv vælger, hvor meget man vil have af hvert element.

Især hvis der er børn med ved bordet, kan det være rart at kunne styre smag og styrke selv. Du kan også lave to versioner – én med kød og én uden – og lade folk blande, som de har lyst til. Find alle ingredienser hos BilkaToGo.

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her
Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?