bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Kager og søde fristelser
  • Studenterbrød med portvin

Studenterbrød med hvid chokolade

Hvis man ikke skal have ægte studenterbrød til en studenterfest, hvornår skal man så? Prøv Dittes uimodståelige studenterbrød med hvid chokolade, hindbær og portvin.

15-20 stk.

15-20 stk.

6 timer

6 timer

Bilka

Bilka

Ingredienser

Mørdej

150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Masse

60 g smuttede mandler
350 g kagerester (evt. sandkage eller chokoladekage)
3,5 dl god hindbærmarmelade
2 spsk god kakao
2 spsk portvin

Marcipanen
200 g ren rå marcipan
100 g flormelis
20 g glukosesirup
Pastafarve, hvid

Pynt

150 g god hvid chokolade
150-200 g flormelis
Lidt pasteuriseret æggehvide eller vand
Pastafarve, rød

Arbejdstid: 1,5-2 timer
Tid på køl: 2-3 timer
Tid i alt: 6 timer.

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i mindst 1 time.
  4. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og skær den til, så den passer til en springform (24-26 cm i diameter).
  5. Kom bagepapir i bunden af formen og placer mørdejen heri. 
  6. Bag bunden ved 190° varmluft i ca. 10-12 min og lad den køle af.

Masse/fyld til studenterbødet

  1. Blend mandlerne fint. Smuldr kagerester og kom dem op i en skål sammen med de øvrige ingredienser.
  2. Rør det hele sammen til en ensartet masse.
  3. Smør en lille smule hindbærmarmelade udover bunden og smør herefter massen udover.
  4. Glat overfladen og stil studenterkagen på køl i mindst 3 timer og gerne natten over.

Marcipanen

  1. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen, tilsæt pastafarve og ælt marcipanen hvid.
  2. Pak den herefter ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 1 time.
  3. Rul marcipanen ud i lidt flormelis og udstik 15-20 marcipanlåg (6 cm i diameter).

Pynt/dekoration

  1. Udstik 15-20 runde studenterbrød (6 cm i diameter).
  2. Smelt chokoladen og smør den ud på kagen.
  3. Placer herefter et marcipanlåg øverst
  4. Rør flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide eller vand sammen til en sej glasur.
  5. Farv glasuren rød og hæld den på cornet eller sprøjtepose.
  6. Dekorer studenterbrødene med flag og skriv ”student” eller navnet på studenten.

Tidsoversigt over steps i opskriften

  • Smuldr og saml dejen: 10 minutter

  • Køl dejen ned: 60 minutter (mindst)

  • Udrul, tilpas og bag i ovn (inkl. afkøling): ca. 20 minutter

  • Smut og blend mandler: 5 minutter

  • Smuldr kagerester og rør sammen med marmelade, kakao og portvin: 10-15 minutter

  • Fordel massen på bunden: 5 minutter

  • Køl i mindst 3 timer, gerne natten over

  • Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup + farve: 10-15 minutter

  • Pak og køl i 1 time

  • Rul ud og udstik låg: 5-10 minutter

  • Udstik kager: 5-10 minutter

  • Smelt og pensl chokolade: 5-10 minutter

  • Læg marcipanlåg på: 5 minutter

  • Lav glasur, farv den og pynt med sprøjtepose: 10-15 minutter

Lignende opskrifter

Gammeldags fastelavnsboller med chokolade og nødder

Gammeldags fastelavnsboller

Blueberry bark er blårbær overtrykket med chokolade.

blueberry-bark

cloudbread

Cloud bread

croffles

Croffles

Fluffy pancakes

Kanelsnegle med topping

Kanelsnegle med topping

Opskrift på kagecreme

kagecreme

Royal icing på småkager

Royal icing glasur

Varme hveder lavet til smores

Hvedesliders ala s'mores

Banankage med chokolade

Banankage

Brunsviger med karamelliseret remonce

Brunsviger

Gulerodkage med frosting, valnød og gulerod

Gulerodskage

Drømmekage på et fad

Drømmekage

Cookies med chokolade

Cookies

Brownie

Brownie

Tiramisu og en kop kaffe

Tiramisu

Kanelsnegle

Kanelsnegle

Nemme små cheesecake bites

Cheesecake med jordbærgele og bær

Cheesecake

Kagemand med glasur, marcipan og slik

Kagemand

Opskrift på studenterbrød med portvin

Studenterbrød med portvin

Fastelavnsboller på wienerdej med creme og fløde

Fastelavnsboller på wienerdej med creme og fløde

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? Kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her
Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?