bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Kager og søde fristelser
  • Fastelavnsboller på wienerdej med creme og fløde

Fastelavnsboller på wienerdej med creme og fløde

Her finder du en nem måde at lave sine egne fastelavnsboller på, hvis du ønsker fastelavnsboller på wienerdej med creme og fløde. Køb croissanter fra frost og varm dem i ovnen. Fyld dem med en vaniljecreme, kompot og en fløde.

8 stk.

8 stk.

30-35 minutter

30-35 minutter

Julie Bruun

Julie Bruun


Ingredienser

8 croissanter eller andre wienerdejs brød man kan fylde
Flormelis til toppen

Vaniljecreme
1 vaniljestang
50 g sukker 
2,5 æggeblommer
15 g majsstivelse
2,5 dl sødmælk

Jordbærkompot
150 g frosne jordbær
1 god spsk. sukker
1 husblas

Flødeskum
¼ liter fløde


Fremgangsmåde

  1. Start med at lave din vaniljecreme: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, bland det på et skærebræt med 1 spsk. af sukkeret.
  2. Kom det hjemmelavede vaniljesukker + den tomme vaniljestang i en gryde sammen med det meste af mælken hertil (gem en lille sjat.) Varm så op og tag det af blusset lige inden det kommer i kog. 
  3. I en skål piskes resten af sukkeret, æggeblommer, majsstivelse og den sidste sjat mælk godt sammen.
  4. Hæld den varme mælk ned til æggeblandingen og pisk igen. Herefter hældes det tilbage i gryden. 
  5. Nu skal det varmes stille og roligt op, imens du pisker godt i gryden. Vigtigt at det ikke får for meget varme hurtigt. Cremen bliver langsomt tykkere, så der skal bare røres konstant imens. Lad den komme op og koge et par minutter til sidst, imens du rører for at få melsmagen ud.
  6. Når den er tyk nok, hældes cremen ud på en tallerken og et stykke film kommes over. Læg det helt ned til cremen, så der ikke dannes skorpe på den. Lad den køle af sådan.
  7. Varm croissanterne i en 180 grader varm ovn til de er sprøde. Lad dem efterfølgende køle af.
  8. Gå videre til jordbærkompotten: kom frosne jordbær og sukker i en gryde og varm stille og roligt op til det er blødt. 
  9. Kom imens husblas i en skål med kold vand og lad det ligge 5-10 min. Vrid det fri fra væsken og kom det i gryden. Rør til det er smeltet og sluk så for varmen. 
  10. Pisk din flødeskum let.
  11. Skær croissanterne op og fyld dem med vaniljecreme, jordbærkompot og flødeskum.
  12. Luk dem sammen og si lidt flormelis over. Server med det samme

Alternativer og justeringer

  • Du kan sagtens købe dig til en vaniljecreme, f.eks. de her breve med pulver, der blot piskes sammen med mælk. 
  • Du kan også bruge en marmelade fremfor at lave din kompot.
  • Herudover kan du fylde dem med næsten hvad som helst, f.eks. marcipan eller remonce, et stykke chokolade, en nougatcreme, eller en anden type kompot - f.eks. mango eller passonsfrugt.

Lignende opskrifter

Gammeldags fastelavnsboller med chokolade og nødder

Gammeldags fastelavnsboller

Blueberry bark er blårbær overtrykket med chokolade.

blueberry-bark

cloudbread

Cloud bread

croffles

Croffles

Fluffy pancakes

Kanelsnegle med topping

Kanelsnegle med topping

Opskrift på kagecreme

kagecreme

Royal icing på småkager

Royal icing glasur

Varme hveder lavet til smores

Hvedesliders ala s'mores

Banankage med chokolade

Banankage

Brunsviger med karamelliseret remonce

Brunsviger

Gulerodkage med frosting, valnød og gulerod

Gulerodskage

Drømmekage på et fad

Drømmekage

Cookies med chokolade

Cookies

Brownie

Brownie

Tiramisu og en kop kaffe

Tiramisu

Kanelsnegle

Kanelsnegle

Nemme små cheesecake bites

Cheesecake med jordbærgele og bær

Cheesecake

Kagemand med glasur, marcipan og slik

Kagemand

Opskrift på studenterbrød med portvin

Studenterbrød med portvin

Fastelavnsboller på wienerdej med creme og fløde

Fastelavnsboller på wienerdej med creme og fløde

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her

Andre søde fristelser

Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?