bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Kager og søde fristelser
  • Kanelsnegle

Kanelsnegle

De her kanelsnegle er bløde, snaskede og helt uimodståelige. De er lavet med en sød smørfyld med kanel og toppet med flødeostglasur med citron. Bestil nemt ingredienserne hjem med BilkaToGo og glæd dig til duften af hjemmebag.

25 stk.

25 stk.

2 timer

2 timer

Julie Bruun

Julie Bruun


Ingredienser

Dej
2,5 dl mælk
50 g smør
25 g gær
½ tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme
50 g sukker
450 g hvedemel

Fyld
130 g blødt smør
3 spsk. kanel
100 g brun farin
1 æg til pensling

Glasur
150 g flødeost
100 g flormelis
1/2 økologisk citron

Arbejdstid: 45 minutter.
Tid i alt: 2 timer.


Fremgangsmåde

  1. Kom en smule af mælken i en skål sammen med smør, smelt det i mikroovnen.
  2. Bland så med den sidste del kolde mælk, så det bliver lunkent. 
  3. Kom det i en røremaskine sammen med gær, salt, kardemomme og sukker og rør sammen.
  4. Kom mel i og rør godt rundt. Jeg gav det 6-7 minutter på ret høj omdrejning, så dejen til sidst slap alle kanter.
  5. Læg et stykke vitavrap eller en opklippet plasticpose + et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i en time.
  6. Imens dejen hæver, gøres fyldet klar. Smørret skal være blødt, så kom dette + kanel og brun farin i en skål og lad stå til dejen har hævet. 
  7. Efter en time tændes ovnen på 200 grader varmluft.
  8. Rul nu dejen ud på et meldrysset bord, så tynd som muligt uden den går i stykker.
  9. Smør fyldet ud over det hele.
  10. Rul til en pølse og skær tynde skiver af 1,5-2 cm i bredde.
  11. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, kom igen posen og viskestykket over og lad dem efterhæve i 20 minutters tid. 
  12. Pensl med et sammenpisket æg.
  13. Bag midt i ovnen i 15-20 minutter.
  14. Lad dem køle af på en rist. 
  15. Lav din glasur ved at rive citronskal og blande dette med saften, flødeost og flormelis. Kom det over de let afkølede snegle.

 

Alternativer og justeringer

  • Med chokolade: Kom lidt hakket mørk chokolade i fyldet sammen med kanel og brun farin for en ekstra lækker variant.
  • Uden flødeostglasur: Er du mere til klassisk kanelsnegle, kan du blot røre en glasur af flormelis og vand og dryppe over.
  • Fuldkornssnegle: Skift halvdelen af hvedemelet ud med fuldkornsmel for en grovere version med mere mæthed.

Lignende opskrifter

Tiramisu og en kop kaffe

Tiramisu

Blueberry bark er blårbær overtrykket med chokolade.

blueberry-bark

cloudbread

Cloud bread

croffles

Croffles

Fluffy pancakes

Kanelsnegle med topping

Kanelsnegle med topping

Opskrift på kagecreme

kagecreme

Varme hveder lavet til smores

Hvedesliders ala s'mores

Banankage med chokolade

Banankage

Brunsviger med karamelliseret remonce

Brunsviger

Gulerodkage med frosting, valnød og gulerod

Gulerodskage

Drømmekage på et fad

Drømmekage

Cookies med chokolade

Cookies

Brownie

Brownie

Kanelsnegle

Kanelsnegle

Nemme små cheesecake bites

Cheesecake med jordbærgele og bær

Cheesecake

Royal icing på småkager

Royal icing glasur

Kagemand med glasur, marcipan og slik

Kagemand

Opskrift på studenterbrød med portvin

Studenterbrød med portvin

Gammeldags fastelavnsboller med chokolade og nødder

Gammeldags fastelavnsboller

Fastelavnsboller på wienerdej med creme og fløde

Croissant fastelavnsboller

Opskrift på svampede kanelsnegle med glasur

Der findes næsten ikke noget mere hyggeligt end duften af nybagte kanelsnegle. De er et af de mest elskede stykker bagværk i Danmark, og med en god kanelsnegle opskrift kan du nemt bage dem hjemme.

Kombinationen af blød dej, sød remonce med kanel og brun farin samt en frisk glasur gør, at de altid hitter – både til kaffen, i madpakken eller som en lille overraskelse i hverdagen. Er du vild med frosting fremfor glasur, så se også vores opskrift på kanelsnegle med frosting.
 

Hvordan laver man kanelsnegle?

Mange spørger: hvordan laver man kanelsnegle, der både er luftige og fyldige? Hemmeligheden ligger i en dej, der får lov at hæve godt, samt et fyld af blødt smør og rigeligt kanel. Når dejen rulles stramt sammen til en pølse, skæres i skiver og efterhæver, får du snegle, der hæver flot op og bliver saftige.

Glasuren kan du vælge at lave med flormelis og vand – eller prøve en variant med flødeost og citron, som giver en lækker kontrast til den søde snegl.
 

Tips til svampede kanelsnegle

Vil du have dine svampede kanelsnegle til at lykkes hver gang, er der et par små tricks, der gør en stor forskel:

  • Ælt dejen længe, gerne 6-7 minutter på maskine, så den bliver elastisk.
  • Lad dejen hæve både før og efter formning – det giver luftige snegle.
  • Brug blødt smør i fyldet, så det fordeler sig jævnt.
  • Pensl sneglene med æg, så de får en flot gylden overflade.

Med disse trin sikrer du dig et resultat, hvor dine snegle bliver lette at rulle, hæver flot og får en skøn smag af kanel.
 

Kan man bruge pizzadej til kanelsnegle?

Det korte svar er ja – men resultatet bliver lidt anderledes. Hvis du bruger pizzadej til kanelsnegle, får du en fastere dej, der minder mere om brød end kage. Den klassiske søde gærdej giver dog det mest traditionelle og svampede resultat. Vil du gerne have en hurtig genvej, kan en færdig pizzadej sagtens bruges, især hvis sneglene skal spises samme dag.

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? Kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her
Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?