Lækre grøntsagsfrikadeller lavet med porre, spinat og kikærter. De får masser af smag fra tahin, hvidløg og mango chutney. Nyd dem sammen med spidskålssalat, avocadocreme og lidt godt brød. En ret, der både mætter og smager.
Grøntsagsfrikadeller (12 stk.)
⅓ af en porre
50 g spinat
2 æg
1 fed hvidløg
1 spsk. mango chutney
1 spsk. tahin
Lidt salt og peber
100 g kikærter
30 g havregryn
1 spsk. husk loppefrøskaller
Godt med smør eller olie til stegning
Tilbehør
½ lilla eller grønt spidskål
1 ½ æbler
1 håndfuld frisk dild og persille
½ granatæble
3 spsk. olie
1 spsk. citronsaft
Lidt salt og peber
Avocadocreme
2 avocadoer
1 dl frosne ærter
1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
2-3 spsk. creme fraiche
Lidt salt og peber
Brød
Lidt brød eller flutes til
Grøntsagsfrikadeller er et skønt alternativ til klassiske frikadeller – de er nemme at lave, fyldt med grønt og smager fantastisk, både varme og kolde. Denne version er lavet med kikærter, spinat og porre, og får en mild og krydret smag fra hvidløg, tahin og mango chutney.
Frikadellerne er perfekte til dig, der gerne vil have en velsmagende vegetarret uden at gå på kompromis med konsistensen. Du kan servere dem til aftensmad, bruge dem i madpakken eller som fyld i en wrap – de er lige alsidige, uanset hvordan du bruger dem.
Du kan sagtens justere og variere din grøntsagsfrikadeller opskrift med få simple ændringer. Her er nogle idéer, der kan løfte retten:
Små ændringer gør det let at tilpasse smagen, så dine grøntsagsdeller altid passer til det, du har lyst til – eller det, du har i køleskabet.
Grøntsagsfrikadeller smager godt med masser af friske elementer ved siden af. I denne opskrift serveres de med en skøn kålsalat med æble og granatæble samt en cremet avocadodip med ærter og hvidløg. Den kombination skaber både sødme, syre og fedme i måltidet.
Du kan også servere dem med brød, bulgur, bagte rodfrugter eller en lun tomatsovs. Vil du servere noget ekstra til, kan du kombinere med kyllingespyd eller et stykke brød med smør. Vil du holde retten helt vegetarisk, kan du blot supplere med ekstra salat eller grove grøntsager.
Se også vores opskrift på squashfrikadeller med tilbehør hos BilkaToGo.
Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.
Se alle madplaner herDet evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?
Se alle aftensmadsopskrifter her