2 ruller butterdej
1 æg til pensling
300 g Mesterhakket grisekød
1 løg
Salt og peber
2 tsk sukker
2 spsk grisebouillon
1 spsk kartoffelmel
Forberedelsestid ca. 20min.
Bagetid ca. 25 min.
1. Rens og snit løg
2. Sauter det på en pande
3. Lav farsen: Bland kød, løg, salt, sukker, peber, kartoffelmel, bouillon og rør godt sammen
4. Rul en plade butterdej ud på et skærebræt
5. Fordel små kugler á ca 1 tsk farsover hele pladen
6. Der kan være ca. 3 x 6 på en plade butterdej.
7. Læg endnu en plade over og tryk den sammen
8. Skær butterdejen op i kvadrater
9. Luk kanterne med en gaffel
10. Pensl med æg
11. Bag I ca. 25 min. Ved 180 grader varmluft
12. Server med sød chilisauce.
Se hvordan du fylder og folder nendenfor.
Rul dejen ud
Fordel små kugler á ca 1 tsk farsover hele pladen
Læg endnu en plade over
Tryk dejen sammen ved siden af kødfyldet
Skær butterdejen op i kvadrater
Luk kanterne med en gaffel. Dette gøres ved at trykke dem let sammen, som vist på billedet.
Pensel med æg.
Pate chaud er en skøn butterdejstærte med fyld, der stammer fra Vietnam, men som har tydelig inspiration fra det franske køkken. Den sprøde dej og det saftige fyld gør den til en populær snack, som ofte nydes både til morgenmad, frokost eller som en hurtig bid på farten.
Pate chaud er en lille butterdejstærte med hakket svinekød. Retten opstod under den franske kolonitid i Vietnam, hvor lokale ingredienser blev kombineret med fransk bageteknik. Navnet "pate chaud" betyder direkte oversat "varm paté", hvilket refererer til den krydrede kødfyldte butterdej, der bedst nydes lun.
I Vietnam er pate chaud en fast del af sortimentet i mange bagerier, hvor den sælges som en snack eller et hurtigt måltid. Selvom svinekød er den mest almindelige type fyld, kan tærten også laves med kylling, oksekød eller endda en vegetarisk udgave med svampe.
Det er nemt at lave pate chaud selv, og det kræver kun få ingredienser. Butterdejen fungerer som sprød indpakning, mens fyldet består af hakket svinekød, løg og lidt boullion. Du kan eksperimentere med smage ved at tilsætte soyasauce eller bruge forskellige krydderiblandinger fra det asiatiske køkken.
Pate chaud kan spises både varm og kold. Den serveres ofte som en hurtig morgenmad med en kop kaffe eller te, men kan også være en del af et større måltid. I Vietnam er det almindeligt at servere den lille tærte sammen med en skål nudler eller suppe.
Hvis du vil prøve en ny variation, kan du dyppe den i lidt sød chilisauce eller en simpel dressing lavet af soyasauce og lime. Uanset hvordan du vælger at spise din pate chaud, er det en skøn kombination af fransk bagetradition og vietnamesiske smagsnuancer.