bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør og småretter
  • Falafler

Falafler

Falafler er små sprøde kugler lavet af en krydret kikærtemasse. I denne opskrift serveres falaflerne med wraps, cremet haydari, friske grøntsager og syltede rødløg. Spar tid ved at bruge kikærter på dåse - disse skal ikke iblødsættes. Bestil ingredienserne hos BilkaToGo og kom godt i gang!

 

4 personer

4 personer

45 minutter

45 minutter

Julie Bruun

Julie Bruun


Ingredienser

Falafler
300 g kikærter (målt inden de udblødes)
1 håndfuld frisk koriander
1 håndfuld persille
1 løg
3 fed hvidløg
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
1 godt nip cayennepeber eller chilipulver
1 god tsk. salt + lidt sort peber
1/2 tsk. natron
skal fra 1/2 citron + 2-3 spsk. af saften
2 spsk. mel
2 spsk. rasp
2 æg
godt med olie til stegning, jeg brugte cirka 1 dl

Haydari
2 peberfrugter + lidt olie og salt
200 g fetaost, gerne puck
1 fed hvidlø
1 håndfuld persille
Lidt sort peber og chilipulver
2 spsk. citronsaft

Desuden 
½ lilla spidskål 
1 agurk
2 avocadoer
1 glas syltede rødløg
4 store tortillas pandekager eller wraps


Fremgangsmåde

  1. Kom kikærterne i en skål og hæld koldt vand over dem. Lad dem stå til dagen efter. Skift gerne vandet en gang eller to undervejs. Skyl dem grundigt til sidst, inden de bruges.
  2. Næste dag: start med at forberede din haydari. Rengør peberfrugt, kasser kernehuset og skær peberfrugten i grove stykker, kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld lidt olie og salt over og bag dem i 25 minutters tid ved 200 grader varmluft ovn. 
  3. Pil så løg og hvidløg til falaflerne og skær løget i grove stykker. Kom begge dele + kikærterne og resten af ingredienserne til falaflerne i en foodprocessor. Kør det godt rundt.
  4. Form falaflerne og steg dem i godt med olie til de er sprøde. Jeg former små kugler med en spiseske op af min hånd. De får cirka 3 minutter på hver side i den varme olie. 
  5. Rengør din food processor og brug den nu til din haydari. Kom de bagte peberfrugter her i sammen med feta, pillet hvidløg, persille, lidt peber og chilipulver og citronsaft. Kør det godt og kom i en skål.
  6. Lav imens dit tilbehør: snit lilla spidskål fint, skær agurk og avocado ud i mindre stykker og åbn dit glas med syltede rødløg. Varm også dine pandekager.
  7. Fyld pandekagerne med haydari, sprøde og lune falafler, fintsnittet spidskål, agurk, avocado og syltede rødløg. Luk sammen og spis.

Alternativer og justeringer

  • Ønsker du kød til retten her, kan du for eksempel tilføje strimler af krydret og stegt kylling til wrapsene for en kombination af falafler og saftigt kød.
  • Andet tilbehør: Du kan også servere dine falafler sammen med en frisk tabbouleh bestående af bulgur, persille, tomat, forårsløg, mynte og citron.
  • Anden dip: I stedet for haydari kan du servere tzatziki, hummus eller tahindressing med hvidløg og citron til dine falafler.

Lignende opskrifter

Squashfrikadeller med spidskålssalat og avocadocreme

Squashfrikadeller

Grøntsagsfrikadeller med spidskålsalat og brød

Grøntsagsfrikadeller

Kyllingenuggets med rucola salat

Kyllingenuggets

Falafler med grønt, haydari og tortillas

Falafler

Samosa med bulgursalat og yoghurtdip

Samosa

Røsti med parmaskinke, flødeost og løgkompot

Røsti med parmaskinke

Fyldte kylllingebryst med mozzarella og tomat

Fyldt kyllingebryst med flødeost

Fyldte peberfugter med svinekød, grønt og revet ost

Fyldte peberfrugter

Køfte og tabbouhleh med tzatziki

Køfte og tabbouhleh

Græsk gyros med svinekød, grønt, pommes fritter og tzatziki

Græsk gyros

Pate Chaud med fyld af grisekød.

Pate Chaud med grisekød

Kyllingelår med tilbehør i form af græsk salat

Kyllingelår med græsk salat

Farsbrød med tilbehør af græsk salat

Farsbrød med græsk inspireret salat

Opskrift på smashed potatoes med dip

Smashed potatoes

Opskrift på canape med pikant salami og løgspire

Canapé med pikant salami og løgspire

Opskrift på canape med citron-ricotta og solkykyssede tomater

Canapé med citron-ricotta og solkyssede tomater

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her
Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?