Falafler er små sprøde kugler lavet af en krydret kikærtemasse. I denne opskrift serveres falaflerne med wraps, cremet haydari, friske grøntsager og syltede rødløg. Spar tid ved at bruge kikærter på dåse - disse skal ikke iblødsættes. Bestil ingredienserne hos BilkaToGo og kom godt i gang!
Falafler
300 g kikærter (målt inden de udblødes)
1 håndfuld frisk koriander
1 håndfuld persille
1 løg
3 fed hvidløg
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
1 godt nip cayennepeber eller chilipulver
1 god tsk. salt + lidt sort peber
1/2 tsk. natron
skal fra 1/2 citron + 2-3 spsk. af saften
2 spsk. mel
2 spsk. rasp
2 æg
godt med olie til stegning, jeg brugte cirka 1 dl
Haydari
2 peberfrugter + lidt olie og salt
200 g fetaost, gerne puck
1 fed hvidlø
1 håndfuld persille
Lidt sort peber og chilipulver
2 spsk. citronsaft
Desuden
½ lilla spidskål
1 agurk
2 avocadoer
1 glas syltede rødløg
4 store tortillas pandekager eller wraps
Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.
Se alle madplaner herDet evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?
Se alle aftensmadsopskrifter her