bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør og småretter
  • Samosa

Samosa

Samosa er sprøde, trekantede dejpakker med krydret fyld, der stammer fra det indiske køkken. Her serveres de med en mættende bulgursalat med sød kartoffel og granatæble samt en frisk yoghurtdip. En lækker kombination af sprødhed, krydderier og cremethed – perfekt til både hverdag og gæster.

4 personer

4 personer

25 minutter

25 minutter

Julie Bruun

Julie Bruun


Ingredienser

Samosa
1-2 pakker samosa med karry og grøntsager

Salat
1 lille sød kartoffel 
Lidt olie, salt og peber 
1 dl bulgur 
⅓ af et granatæble
1 håndfuld frisk mynte
1 lille håndfuld pinjekerner
¼ rødløg

Dressing
½ dl olie
Lidt salt og peber 
1 lille tsk. stødt spidskommen
1 spsk. lys sirup
Saften fra 1 lime 

Dip
½ agurk 
3 tomater
2 dl græsk yoghurt
Lidt salt og peber 
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander 
1 spsk. citronsaft
1 lille håndfuld frisk mynte og koriander


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Rengør sød kartoffel til salaten og skær enderne fra. Snit i mindre tern, kom på en bageplade beklædt med bagepapir og hæld lidt olie og salt over. Bag dem i 20 minutters tid.
  3. Kog bulgur efter anvisning.
  4. Varm også samosa i ovnen, kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem 15 minutter i de 200 grader. 
  5. Imens kan du klargøre det sidste til salat: bland din dressing sammen, klargør granatæblekernerne, rist pinjekerner let på en tør pande og snit rødløg fint i skiver. 
  6. Saml salaten med bulgur, de bagte søde kartofler, dressingen over, granatæblekernerne, pinjekerner, rødløg og frisk mynte over. 
  7. Hvis du ønsker dippen til også, skal denne også laves: snit agurk og tomat i små tern og kom i en skål. Kom græsk yoghurt, salt, peber, spidskommen, koriander og citronsaft over. Snit frisk mynte og koriander og kom i. Rør det sammen.
  8. Server med din salat og de sprøde samosaer.

Alternativer og justeringer

  • Ønsker du kød i retten her, så kan du blot købe samosa med oksekød eller kylling i stedet for en vegetarisk udgave. 
  • Du kan selvfølgelig også lave dine egne samosa, hvis du har god tid: Brug filodej eller færdiglavet butterdej som indpakning. Lav en fyldig blanding af kartoffelmos, ærter, løg og krydderier som karry, spidskommen og koriander. Fold dem i trekanter, pensl med olie og bag i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter, til de er sprøde og gyldne.










Lignende opskrifter

Pate Chaud med fyld af grisekød.

Pate Chaud med grisekød

Squashfrikadeller med spidskålssalat og avocadocreme

Squashfrikadeller

Grøntsagsfrikadeller med spidskålsalat og brød

Grøntsagsfrikadeller

Kyllingenuggets med rucola salat

Kyllingenuggets

Falafler med grønt, haydari og tortillas

Falafler

Samosa med bulgursalat og yoghurtdip

Samosa

Røsti med parmaskinke, flødeost og løgkompot

Røsti med parmaskinke

Fyldte kylllingebryst med mozzarella og tomat

Fyldt kyllingebryst med tomatsalat

Fyldte peberfugter med svinekød, grønt og revet ost

Fyldte peberfrugter

Køfte og tabbouhleh med tzatziki

Køfte og tabbouhleh

Græsk gyros med svinekød, grønt, pommes fritter og tzatziki

Græsk gyros

Kyllingelår med tilbehør i form af græsk salat

Kyllingelår med græsk salat

Farsbrød med tilbehør af græsk salat

Farsbrød med græsk inspireret salat

Opskrift på smashed potatoes med dip

Smashed potatoes

Opskrift på canape med pikant salami og løgspire

Canapé med pikant salami og løgspire

Opskrift på canape med citron-ricotta og solkykyssede tomater

Canapé med citron-ricotta og solkyssede tomater

Hvad er samosa?

Samosa er en trekantet, sprød snack eller forret, der traditionelt fyldes med krydrede grøntsager eller kød. Den stammer fra det sydasiatiske køkken og serveres i dag i mange variationer verden over. Indersiden kan fx bestå af kartoffelmos, ærter, løg og varme krydderier som spidskommen og koriander, mens ydersiden typisk består af filodej eller butterdej.
 

Hvor kommer samosa fra?

Samosa har sine rødder i Indien, men spises i dag både i Mellemøsten, Afrika og dele af Europa. Den er især populær som street food og til festlige anledninger. I moderne køkkener bruges samosa også som en nem og lækker del af aftensmaden, og den kan serveres både som vegetarisk ret og med fyld af kød, fx kylling eller oksekød.
 

Hvordan folder man samosa?

I denne opskrift bruger vi færdiglavede samosaer. Hvis du vil lave dem selv, er foldeteknikken vigtig for at få den rigtige form og undgå, at fyldet løber ud under bagning. Sådan gør du:

  1. Rul dejen ud og skær den i lange strimler.
  2. Læg en skefuld fyld i den ene ende og fold den ene hjørnespids skråt over fyldet, så der dannes en trekant.
  3. Fortsæt med at folde trekanten op langs dejen – side til side – indtil du når enden.
  4. Luk samosaen med lidt vand eller olie, og pensl den inden bagning for en gylden overflade.

Samosa kan bages i ovnen eller friteres, afhængigt af hvilken konsistens du ønsker.
 

Hvad kan man servere som samosa tilbehør?

Vil du gøre dine samosa til et komplet måltid, kan du som i denne opskrift servere dem med en frisk salat og en kølig dip. Det skaber en god balance til det krydrede fyld. Salaten indeholder bagt sød kartoffel, kogt bulgur, granatæblekerner, rødløg, pinjekerner og frisk mynte – vendt i en dressing med olie, lime, spidskommen og sirup.

Du kan supplere med en frisk dip på græsk yoghurt, hakket agurk og tomat, samt koriander, mynte og citronsaft. Det giver syre og friskhed til måltidet og passer perfekt til de varme krydderier i samosaerne.

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her
Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?