Kogte kartofler
Olie
Salt
Creme fraiche
Purløg
Persille
Smashed potatoes, eller knuste kartofler, er en enkel og smart måde at give nyt liv til rester fra aftensmaden. Efter en tur i ovnen forvandles kogte kartofler til sprøde kartoffelflager, der får en lækker, gylden overflade.
Denne opskrift er ikke blot en god metode til at mindske madspild, men også en måde at få mest muligt ud af kartofler, der måske ikke længere er helt friske.
Konceptet med at knuse kartofler og bage dem sprøde har rødder i flere køkkener verden over, men er især populært i det amerikanske og australske køkken. Her har retten udviklet sig som et alternativ til pommes frites og bagte kartofler – og den er især elsket for sin sprøde konsistens og evnen til at passe godt til mange forskellige dips og tilbehør.
Maste kartofler kan bruges som tilbehør til mange retter eller som en selvstændig snack. De sprøde kartofler smager skønt med forskellige dips, krydderier og toppings. Her er nogle idéer til, hvad du kan servere dem med:
Der er mange måder at variere dine knuste kartofler, så de passer til din smag og dine retter. Prøv dig frem og find din favoritkombination!
Knuste kartofler kræver ikke meget forberedelse, og det er en oplagt ret at lave, når du har kartofler til overs fra aftensmaden. Uanset om du bruger små eller store kartofler, giver ovnbagningen dem en skøn struktur, der gør dem til en fast favorit ved middagsbordet.
De kan serveres både som sprødt tilbehør eller som en lækker snack med en god dip.