bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Dansk inspirerede retter
  • Glaseret skinke med salat

Glaseret skinke med salat

Glaseret skinke med tilbehør er en klassisk middagsret, som passer perfekt til både weekendhygge og gæstemad. Her får du en saftig skinke med en sød-salt glasur og sprødt grønt tilbehør. Det meste passer sig selv i ovnen –  og ingredienserne kan nemt klikkes hjem via BilkaToGo.

4 personer

4 personer

2,5 time

2,5 time

Julie Bruun

Julie Bruun


Ingredienser

Glaseret skinke
1 skinke på 1,2-1,4 kg
1/2 dl sød sennep
1/2 dl brun farin 
Salt og peber 

Salat
250 g kartofler + lidt olie, salt og peber 
En god håndfuld rosenkål
1 pak choi 
En god håndfuld broccolini eller broccoli
En lille håndfuld persille
En lille håndfuld ærteskud 

Dressing
1 dl creme fraiche 
1 spsk. eddike 
Salt og peber 
Saft fra ½ lime 
1 fed hvidløg
En lille stump frisk ingefær (1*1 cm)

Forberedelse: 30 minutter.
Tid i alt: 2,5 timer.

 

Fremgangsmåde

  1. Tag nettet af skinken og tænd ovnen på 130 grader
  2. Smør skinken ind i sennep og derefter i brun farin. Drys også lidt salt og peber på. 
  3. Kom skinken i ovnen og bag den i 2 små timer, afhængig af størrelsen på skinken. Tjek temperaturen efter halvanden time. Den skal have en kernetemperatur på 70 grader. 
  4. Tag den ud, lad den stå i 10 minutters tid. Skær så ud og spis! 
  5. Imens skinken er i ovnen, laves tilbehøret. 
  6. Skær kartofler i tynde skiver og kom dem på en bageplade med bagepapir eller i en airfryer. 
  7. Kom lidt olie over og drys med salt, og bag i 20 minutters tid ved 180 grader.
  8. Skyl rosenkål og pak choi. Kasser enderne og snit i tynde strimler. Kom i en skål.
  9. Kom broccolini i en skål og hæld lidt kogende vand over. Lad det ligge i et minut eller to, kasser så vandet og skær broccolinien lidt tyndere. Kom ned til de andre ting i skålen. 
  10. Skyl persille og ærteskud og snit det groft. Kom i salaten.
  11. Bland dressingen sammen i en skål, hvidløg og ingefær pilles/ skrælles og rives ned i dressingen. 
  12. Kom kartoflerne ned i salaten og vend det hele rundt i dressingen. 
  13. Server med skinken.

Alternativer og justeringer

  • Vegetarisk alternativ: Servér salaten med ovnbagte kikærter eller en god plantebaseret “skinkesteak”.
  • Ekstra grønt: Tilsæt tern af bagt græskar eller søde kartofler i salaten for mere fylde og farve.
  • Krydret twist: Prøv at blande lidt chili eller dijonsennep i glaseringen for mere bid.

Lignende opskrifter

Brændende kærlighed med persille og purløg

Brændende kærlighed

Hakkebøf med løg, kartofler og sovs

Hakkebøf med bløde løg og kartofler

Karbonader med kartofler og persille

Karbonader

Opskrift på hjemmelavet koldskål

Koldskål

Stegt flæsk med persillesovs og kartofler

Stegt flæsk med persillesovs

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter

Flæskesteg med kartofler og rødkålssalat

Flæskesteg

Biksemad med oksekød, kartofler, grønt og spejlæg

Biksemad

Frikadeller med kartoffelsalat og grønsagsstænger

Frikadeller med kartoffelsalat

Kylling i karry med ris

Kylling i karry

Æggekage med bacon, tomater og urter

Æggekage

Øllebrød med flødeskum og æggesnaps

Øllebrød

Risengrød med kanel og smør

Risengrød

Glaseret skinke med tilbehør af salat med dressing

Glaseret skinke med salat

Skinkestang med spidskålssalat

Skinkestang

Opskrift på glaseret skinke med salat 

Glaseret skinke er en ret, der kombinerer det salte, søde og møre i én og samme servering. Når skinken tilberedes i ovnen med sennep og brun farin, får den en karamelliseret overflade og en dyb smag, der passer perfekt til et frisk og grønt tilbehør.

Denne opskrift er både enkel og imponerende – og med den rette salat til skinke, løftes måltidet fra hverdagsmad til gæstemad. Den bagte skinke kan også nydes kold dagen efter, fx i sandwich eller på frokostbordet.
 

Hvordan laver man glaseret skinke?

Det er nemmere at lave glaseret skinke, end mange tror. Skinken pensles med sennep og drysses med brun farin – så passer den sig selv i ovnen i ca. to timer. Sørg for at bruge en stegetermometer og lad skinken hvile før udskæring.

Vil du variere smagen, kan du blande lidt dijonsennep eller chili i glaseringen. En glaseret skinke kan også laves dagen før og opvarmes nænsomt – den egner sig derfor godt til både hverdag og gæstemiddag.
 

Tips og tricks til glaseret skinke i ovn

Vil du have det bedste resultat, når du laver glaseret skinke, er her en række gode råd:

  • Brug sød eller grovkornet sennep til glaseringen for mere smag.
  • Tjek kernetemperaturen – 70 °C er perfekt til saftig skinke.
  • Brug brun farin eller rørsukker for karamelliseret overflade.
  • Lad skinken trække 10 minutter inden udskæring.
  • Servér med salat, rodfrugter eller ovnbagte kartofler.

Disse enkle trin giver dig en skinke, der både er mør, smagfuld og flot præsenteret – uanset om den serveres varm eller kold.
 

Hvilket tilbehør passer til glaseret skinke?

Der findes mange svar på spørgsmålet hvad spiser man til glaseret skinke? – men et friskt og farverigt salatfad er et oplagt valg. I denne opskrift bruges bl.a. rosenkål, pak choi og broccolini, som får modspil fra lune kartofler og en syrlig dressing med lime og ingefær.

Du kan også supplere med flødekartofler, groft brød, en kold pastasalat eller grillede grøntsager. Ønsker du mere fylde, er ovnbagte græskar eller søde kartofler ideelle. De søde noter klæder nemlig skinkens glasering rigtig godt.
 

Hvilken sennep til glaseret skinke?

Når du skal vælge sennep til glaseret skinke, er det vigtigt at tænke på balancen mellem sødme og styrke. En klassisk sød fransk sennep eller grovkornet dijonsennep er ideel, fordi den både klæber godt til kødet og giver glaseringen en rund og karakteristisk smag.

Du kan også bruge honning-sennep for en mildere variant eller tilføje lidt chili eller stærk sennep, hvis du vil give skinken et krydret pift. Det vigtigste er, at senneppen komplementerer den brune farin og giver glaseringen dybde og farve, når den bages i ovnen.

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? Kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her
Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?