Sprødpaneret kylling serveret med en cremet grøntsagssauce og ris, som er en japansk ret, der både er knasende, fyldig og fuld af smag! Perfekt til en hyggelig hverdagsmiddag, og klar på kun 30 minutter.
Kylling
400 g kyllingebryst
2 æg
2 dl rasp, gerne pankorasp
1 tsk. salt + lidt peber
1 tsk. paprika
Godt med olie til stegning
Grøntsagssauce
1 stor gulerod
200 g blomkål
1-2 forårsløg
1 squash
Olie til stegning
Salt og peber
2 tsk. karry
2 dl bouillonvand (1 terning - grøntsags)
1 dåse kokosmælk
½ pose frossen mango, kan undlades
2-3 dl ris
Evt. lidt friske urter til servering
Chicken katsu er også kendt som at være panko kylling fra det japansk køkken. Retten har oprindelse fra Japan, men er kendt i hele verden. Retten laves med sprødstegt panko kylling serveret med ris og en cremet sauce.
“Katsu” betyder ganske enkelt kotelet og henviser til den panerede kylling. Katsu kylling kan minde lidt om en schnitzel, som har den karakteristiske sprødhed fra pankoraspen. Den sprøde katsu kylling bliver ofte serveret med ris og en sød, let krydret sauce, som i denne opskrift er lavet på grøntsager, karry og kokosmælk.
Vil du give din kylling katsu et twist, kan du her få nogle idéer til at justere i opskriften:
Chicken katsu er en ret, der nemt kan justeres efter dine egne præferencer på smag. Du kan servere retten til både hverdag eller som en weekendfavorit.
Du kan finde alt, hvad du skal bruge til din chicken katsu hos BilkaToGo, lige fra kylling og pankorasp til ris, kokosmælk og grøntsager. Så er du hurtigt klar til at lave en sprød og smagfuld japansk inspireret ret hjemme i dit eget køkken.
Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.
Se alle madplaner herDet evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?
Se alle aftensmadsopskrifter her