bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Asiatisk inspirerede retter
  • Bao

Bao

Lækre og luftige bao fyldt med sprødt steget flæsk, friske grøntsager og cremet chilimayo – en perfekt kombination af sødt, salt og spicy! Med færdigkøbte bao fra frost er det nemt at lave en asiatisk favorit derhjemme.

4 personer

4 personer

45 minutter

45 minutter

Julie Bruun

Julie Bruun


Ingredienser

12 bao brød, find dem på frost. 

Marineret stegeflæsk
800 g stegt flæsk 
6 spsk. teriyaki
10 spsk. soyasauce
6 spsk. ris vinegar eller eddike
4 spsk. sesamolie
4 fed hvidløg, pilles og rives
30 g frisk ingefær, skrælles og rives
3 spsk. limesaft 
5-6 spsk. brun farin 

Fyld
2 forårsløg
1 frisk chili
1 agurk
1 avocado
1 gulerod, skåret i tynde strimler eller købt revet
1 dl saltede peanuts
4 spsk. chilimayonnaise 
1 bundt frisk koriander


Fremgangsmåde

  1. Tag bao frem fra frost, så de tør let op.
  2. Du kan så starte med at skære noget af fedtet fra flæsket. Der er en kant øverst der evt. kan kasseres, hvis du ønsker det knap så fedt. Skær så kødet i strimler, som måler ca. 1,5 cm i bredde. 
  3. Steg kødet på en tør pande. Det afgiver masser af fedt, så du behøver ikke ekstra fedtstof. Giv det først 10 minutters tid, og hæld så det overskydende fedt fra som det ligger i på panden. Giv det yderligt 10-15 minutters tid på panden ved middel-høj varme. Vend rundt i det undervejs.
  4. Klargør også dine bao: hvis du har en dampkoger, skal denne sættes oven i en wok, som du fylder med vand. Der skal hele tiden være vand i wokken, så dampkogeren ikke brænder på. Men dog ikke så meget vand, at dine bao rører vandet. Brug cirka 3-4 dl vand. 
  5. Bollerne skal ligge på et stykke bagepapir i dampkogeren, men der skal masser af huller i – så dampen kan trænge igennem. Så prik en masse huller i bagepapiret (gerne to stykker bagepapir, så du kan køre to etager i kogeren).
  6. Sæt så dampkogeren med det prikkede bagepapir i hver etage ned i en wokken med vand i. Tænd for varmen og få vandet meget varmt!
  7. Placer bao på bagepapiret, der kan være 3 pr. etage her i. Kom låget på og giv dem 15 minutters tid.
  8. Kom dem derefter over på et fugtigt viskestykke og fortsæt sådan til alle dine bao er færdig dampede.
  9. Bland, imens bao ligger i dampkogere, marinaden sammen af teriyaki, soya, vinegar, sesamolie, revet hvidløg og ingefær, limesaften og den brune farin. 
  10. Klargør også resten af dine topings: forårsløg og chili snittes i tynde skiver, og agurk og avocado snittes i tern eller skiver. Gulerødder skæres i strimler, hvis du ikke køber det revet. Peanuts hakkes groft.
  11. Når kødet er helt sprødt på panden, kommes marinaden på. Vend det godt rundt, så det lige svitses med i et par minutter.
  12. Hæld det hele, inkl. sauce over på et fad. 
  13. Nu skal der fyld i dine bao: det sprøde kød, de snittede grøntsager, lidt chilimayo, saltede peanuts og frisk koriander.

Alternativer og justeringer

  • Vegetariske bao: Brug sprødstegt tofu eller svampe marineret i samme sauce som kødet.
  • Andet kød: Skift stegeflæsk ud med pulled pork, pulled duck eller kylling for variation.

Det skal du bruge











Lignende opskrifter

Butter chicken med koriander og naanbrød

Butter chicken

Friske forårsruller med tempurarejer og grønt

Friske forårsruller

Bao med stegeflæsk og grønt

Bao

Smashed dumplings med kylling, grønt og dressing

Smashed dumplings

Dumplings med med agurkesalat

Dumplings

Wokret med oksekød, grøntsager og nudler

Wok med oksekød

Ramen med kylling, grønt, nudler og æg

Ramen

Asiatiske frikadeller med blomkål og agurk

Asiatiske kødboller

Pad thai med nudler, tigerrejer og grønt

Pad thai

Chicken catzu med grøntsagssauce og ris

Chicken katsu

Teriyaki laks med spidskålsalat, edamame og rødløg

Teriyaki laks

Orientalsk risret med oksekød og grøntsager

Orientalsk risret

Bahn mi med svinekød, grøntsager og mayo

Banh mi

Fried rice med grønt og urter

Fried rice

Kyllingespyd med tilbehør af fried rice og teriyakisauce

Kyllingespyd med teriyakisovs og fried rice

Pho suppe med oksekød, nudler, urter, chili og lime

Pho suppe

Bagt sushi i bakke

Sushibake

Cashew chicken med kylling, grøntsager og nødder

Cashew chicken

Opskrift på bang bang salmon bites

Bang Bang Salmon Bites

Tips og tricks til din bao opskrift 

Bao, også kaldt for bao buns, er lækre dampede boller fra det asiatiske køkken. De har rødder i det kinesiske køkken, hvor de er en populær street food ret. 

Når du laver vores opskrift på bao med stegt flæsk, får du både knas og sødme, som du kan toppe med chilimayo, peanuts og urter, så du kan skabe en skøn smagsoplevelse.
 

Sådan løfter du dine bao boller 

Der er masser af muligheder for, at du kan sætte dit eget præg på retten. Vi kommer med nogle tips og tricks til dine bao boller:  

  • Variation i bao fyldet: Du kan nemt udskifte nogle af ingredienserne for at lave forskellige varianter af bao buns. Du kan blandt andet prøve at lave bao med pulled pork, stegt and eller kylling som alternativ til stegeflæsk.  
  • Ekstra topping: Du kan også tilføje ekstra topping som blandt andet syltede rødløg, ristede sesamfrø eller en spicy sriracha-mayo. Du kan også tilsætte et skud lime eller lidt revet gulerod for ekstra crunch.  
  • Serveringstip: Du kan servere ingredienserne hver for sig, så din familie eller gæster selv kan samle deres bao ved bordet. Det kan gøre madlavningen og aftensmaden til et hyggeligt samlepunkt.
     

Du kan også lave din bao boller som vegetariske bao varianter med blandt andet marineret tofu, sprødstegte svampe eller grillede grøntsager.
 

Hvad kan du servere til bao? 

Bao buns kan sagtens stå alene som et måltid, men du kan også servere dem med lækkert tilbehør for at gøre retten endnu mere komplet: 

  • Lav en asiatisk inspireret salat med blandt andet edamamebønner, agurk, sesam og en dressing med lime og soya.  
  • Du kan lave stegte grøntsager som guleroder, peberfrugter, svampe og pak choi. 
  • Et ekstra lækkert tip er at tilføje sprøde ris. Det gør du ved at koge dine ris og lade dem køle af. Efter det kan du tilføje lidt soya og røre godt rundt. Så kan du riste dine ris i ovnen på 180 grader varmluft i 25-35 minutter. Du kan enten servere risene som tilbehør til dine bao buns, tilføje dem til din salat, eller sammen med dine stegte grøntsager.
     

Når du serverer dine bao buns og tilbehør kan du tilføje ekstra asiatiske saucer som hoisinsauce, sød chilisauce eller gomadressing, som både fungerer godt til at dyppe bao i og sammen med en asiatisk inspireret salat. 

Find ingredienserne til dine bao buns hos BilkaToGo. Du finder blandt andet frosne bao boller, grøntsager og asiatiske saucer, så du hurtigt kan komme i gang med din bao-opskrift. 

Uanset om du er til fyldet fra opskriften, vegetariske alternativer eller bao med en spicy sauce, så er bao en skøn ret, du kan tilpasse efter dine smagspræferencer.  

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her
Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?