bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Gryde og simreretter
  • Panang karry med kylling

Panang karry med kylling

Panang karry med kylling er en nem og lækker hverdagsret med inspiration fra det thailandske køkken. Den byder på en cremet sauce med masser af smag fra krydderier, kokosmælk og lime. Server med dampende varme ris og et drys frisk basilikum for et måltid, der hitter hver gang.

 

4 personer

4 personer

30-35 minutter

30-35 minutter

Julie Bruun

Julie Bruun


Ingredienser

1 løg
2 fed hvidløg
1 peberfrugt
400 g kyllingebryst 
2-3 spsk. olie til stegning
1 tsk. rød karrypasta 
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander 
2 spsk. panang karry 
100 g grønne bønner (haricot verts) fra frost
1 spsk. brun farin 
1 dåse kokosmælk
2 spsk. soyasauce
2 spsk. limesaft
Salt og peber 

Servering 
Ris, ca. 3 dl før kogning. 
1-2 forårsløg
1 lime 
En håndfuld frisk basilikum


Fremgangsmåde

  1. Pil løg og hvidløg, snit løg i tynde både og hvidløg fintsnittes. Skær også peberfrugt i strimler.
  2. Skær kylling i mindre stykker.
  3. Kom lidt olie, karrypaste og krydderierne på en dyb pande og svits grøntsager og kylling af heri i nogle minutter.
  4. Sæt også ris over at koge. 
  5. Tilføj så bønnerne, brun farin, kokosmælk, soyasauce og limesaft til retten og rør rundt. Lad det småsimre i 15 minutters tid. 
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Server med de kogte ris, forårsløg, limeskiver og frisk basilikum.

Alternativer og justeringer

  • Undlad blot kyllingen for en vegetarisk panang karry-ret. Tilføj evt. en dåse drænede kikærter i stedet. 
  • Tilføj gerne andre eller flere grøntsager.  Kig evt. hvad du allerede har liggende i grøntsagsskuffen. Gulerødder, sukkerærter eller sød kartoffel kunne også være godt i retten. Har du edamame, broccoli eller squash, så kan du også sagtens tilføje dette.

Lignende opskrifter

Boller i Karry

Boller i karry

Kikærtegryde med ris og urter

Kikærtegryde

Koteletter i fad med ris og urter

Koteletter i fad

Mørbradgryde med kartoffelmos og urter

Mørbradgryde

Moussaka med oksekød, kartofler, aubergine og ost

Moussaka

Panang karry med kylling, grønt og ris

Panang karry med kylling

Paprikagryde med kylling, bacon, chorizo og grøntsager

Paprikagryde

Dahl med creme fraiche, mandler, æble og urter

Dahl

Vikingegryde med svinekød i tern og bacon

Vikingegryde

Tikka masala med kylling, ris og brød

Tikka Masala

Svensk pølseret med kartofler og tomatsauce

Svensk pølseret

Shepherds pie med kødsauce og kartoffelmos

Shepherd’s pie

Shakshuka med grøntsager, æg, feta og urter

Shakshuka

Pulled pork med coleslaw, rødløg og brød

Pulled pork med coleslaw

Få mere ud af din panang karry med kylling

Panang karry er en aromatisk og cremet thailandsk ret, der især er populær for sin fyldige smag og milde varme. Hos BilkaToGo har vi gjort det nemt for dig at lave din egen lækre panang karry med kylling – og her får du vores bedste tips og tricks til at få den helt rigtige smag frem.

Vil du gerne justere retten, så den passer endnu bedre til dine smagsløg, kan du nemt gøre det med små ændringer i opskriften. Herunder guider vi dig igennem både smag, tilpasning og tilbehør – så din panang karry opskrift bliver en sikker favorit derhjemme.
 

Hvad er panang karry – og hvordan adskiller den sig fra rød karry?

Panang karry er typisk lidt tykkere og mere cremet end rød karry – og den er ofte lidt sødere i smagen. Hvor rød karry har en markant chili-kant, er panang mere rund og fyldig med noter af jordnære krydderier og peanuts.

Det gør den særligt velegnet til kylling, da det milde kød får lov at suge alle de rige smagsnuancer til sig. Og er panang karry stærk? Det afhænger af din karrypasta – men generelt er panang mildere end mange andre thailandske karryretter.
 

Tips og tricks til den perfekte panang karry med kylling

Vil du have det bedste ud af din panang karry med kylling, er der et par simple tips, der virkelig kan løfte retten. Smagen sidder nemlig i detaljerne – fra krydderiernes behandling til de grøntsager, du bruger. Herunder får du tre gode råd, der kan gøre en stor forskel.

  • Svits karrypasta og tørrede krydderier i olie før resten – det frigiver masser af smag.
  • Skab balance med limesaft og brun farin – det giver friskhed og sødme.
  • Brug det, du har – fx gulerødder, squash eller kikærter for en grøn version.

Små ændringer kan give stor variation i smag og konsistens. Uanset om du går efter klassisk eller kreativ panang karry, er det vigtigste, at retten passer til dine præferencer og din hverdag.
 

Tilbehør og serveringsforslag

En klassisk panang karry opskrift serveres med ris – gerne jasminris for den autentiske oplevelse. Pynt med forårsløg, lime og frisk basilikum for et farverigt og smagfuldt udtryk. Har du lyst til at eksperimentere, kan du også servere retten med parboiled ris, som giver en mere løs og let konsistens – et godt alternativ, hvis du foretrækker det mindre klæbrigt.

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her
Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?