Spinat er en grøntsag, der passer ind i mange typer retter – fra grønne smoothies til tærter og pastaretter. De karakteristiske grønne blade kan bruges både rå og tilberedt, og de er nemme at arbejde med i hverdagsmad.
Uanset om du vælger frisk spinat i poser eller spinatblade fra bundt, kan du hurtigt tilføje et grønt løft til dine måltider. I denne artikler kan du læse mere om spinat og dens anvendelighed.
Frisk spinat er en bladgrøntsag med bløde og mørkegrønne blade. Du kan købe den både som babyspinat og i større blade.
Babyspinat er mild i smagen og let at bruge i rå form, mens større blade ofte tilberedes kort, før de spises. Frisk spinat findes både skyllet og klar til brug eller som løs vægt, der skal skylles hjemme.
Spinatblade er nemme at bruge og passer godt i både kolde og varme retter. Her er nogle idéer til måder, du kan bruge spinat i din madlavning:
Uanset hvordan du vælger at bruge spinat, er det en enkel måde at tilføje noget grønt og alsidigt til din madlavning.
Rå spinat er velegnet i salater, sandwich og som topping på pizza. Når du tilbereder spinat, ændrer bladene struktur og konsistens – de bliver bløde og mere kompakte.
Tilberedningen kan være så enkel som at vende spinaten hurtigt på en pande med lidt olie eller dampe den let. Husk, at spinat falder meget sammen under opvarmning – en stor skål rå spinat bliver hurtigt til en lille portion.
Opbevar frisk spinat i en lukket beholder eller plastikpose i køleskabet. Brug den helst inden for et par dage. Skyl spinaten lige inden brug, medmindre det står på pakken, at den er skyllet.
Hvis du vil gemme spinat længere, kan du også fryse den – enten rå eller blancheret – og bruge den i varme retter. Læs mere om, hvordan du blancherer her.