bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Viden om
  • Æg og tilberedning
  • Stegte nudler med æg

Stegte nudler med æg og pad thai sauce

4 personer

Stegte nudler med æg. Opskrift og billede leveret af DAVA

Du skal bruge

200 g kål i strimler

2 gulerødder

2-3 fed hvidløg

1 rød chili

150 g grønne bønner, friske eller frosne

200 g risnudler

1 spsk rapsolie

2 spsk sesamolie

4 æg

Pad Thai sauce, 2 spsk 100 g

3 forårsløg

1 dl peanuts

1 lime, i skiver

Frisk koriander

Sådan gør du

1. Snit kål og gulerod i tynde strimler. Hak hvidløg og chili.

2. Hæld nudlerne i en stor skål og hæld kogende vand over dem for at blødgøre dem. Når nudlerne bliver klare hældes vandet fra. Skyl efter med koldt vand og lad derefter nudlerne dryppe af.

3. Varm rapsolie og sesamolie i en wokgryde. Tilsæt alle grøntsagerne og steg til de er færdige. Steg i en anden stegepande æggene og kom dem derefter over i wokgryden til grøntsagerne hvor de herefter blandes godt sammen. Tilsæt nudler og Pad Thai sovs og vend det hele forsigtigt sammen.

4. Server retten med saltede peanuts, lime i skiver, frisk koriander og chili i ringe.

Opskrift leveret af: DAVA

Det skal du bruge til opskriften











FAQ - Ofte stillede spørgsmål om stegte nudler

Risnudler og hvede nudler benyttes typisk til at lave stegte nudler.

Pad thai er en stegt nudelret, der stammer fra Thailand. Den laves typisk med risnudler, jordnødder, pad thai sauce, rejer og bønnespirer, men kan findes i mange udgaver.

Tips og tricks til gode stegte nudler

Stegte nudler er en disciplin, der kan være lidt svær at mestre i første huk. Det kan hurtigt blive en klistret og klumpet affære. Det er der heldigvis råd for.

Sådan kan undgå sammenklistrede nudler

For at undgå at nudlerne klistre sammen kan du:

  1. tilføje en lille smule olie til vander, når du koger dem. Det kan afhjælpe sammenklisterring en lille smule.
  2. røre i nudlerne regelmæssigt mens de koger. Nudler er typisk kort kogetid.

Uanset hvad du vælger er det allervigtigste efter kogning, at vandet hældes fra nudlerne og at de hurtig skylles med kold vand under hanen. Dette er for at fjerne overskydende stivelse fra nudlerne. Det kan derfor, være en fordel at hælde dem i et dørslag eller koge dem i en nudelsigte.  

Sådan kan du opnå en god stegning af nudler og grøntsager i retten

To gode tip til et vellykket resultat er:

  1. at stege i en wok for jævn varmefordeling
  2. at forberede alle ingredienser inden, du begynder at stege nudler og grøntsager.

Ved at benytte en wok og forvarme den samt at have alle ingredienser klar, gør det muligt, at få ingredienserne på panden i den helt rigtige rækkefølge og dermed den rette stegetid. På den måde kan overtilberedte og bløde grøntsager typisk forebygges eller helt undgås.  

Steg det med længst tilberedningstid først. Eksempelvis hårde grøntsager først, dernæst bløde grøntsager og til sidst nudlerne. Nudlerne steges sidst, da de blot lige skal varmes op, så de forbliver sprøde. Som det allersidste hældes woksaucen over. Vend den rundt med nudlerne, så den lige bliver varmet igennem. Eller følg anvisningen på pakken, hvis du benytter en færdiglavet woksauce.

Stegte nudler: En alsidig ret der kan varieres 

Stegte nudler er en ret, der stammer fra det asiatiske køkken, og er almindelig i hele Sydasien, Sydøstasien og ikke mindst Østasien. Dens udbredelse skyldes bl.a. at det  er en utroligt alsidig ret, der kan tilpasses med forskellige ingredienser og smagsprofiler. Dette ved hjælp af forskellige woksaucer såsom pad thai sauce.

Stegte nudler er kendetegnet ved deres smag og sprøde tekstur, som opnås ved at stege nudlerne sammen med olie, grøntsager, kød eller tofu i en varm wok. Der bruges typisk risnudler eller tynde hvedenudler, da disse egner sig godt til at blive stegt. Stegte nudelretter serveres ofte som hovedret og er oplagte som aftensmåltid.

Hvad er Pad Thai?

Pad Thai er en thailandsk nudelret, som typisk laves med risnudler, rejer, røræg, peanuts og bønnespirer. Ingredienserne steges i en wok, ligesom mange andre nudelretter, men her med en speciel Pad Thai sauce, der giver retten sin karakteristiske sød-syrlige smag. Pad Thai er kendt for sin gode balance mellem sødt, surt, salt og krydret, og den serveres ofte med lime og frisk koriander.

Pad thai saucens smagsprofil

Pad Thai får blandt andet sin særlige smagsprofil fra pad thau saucen. Den kan typisk bestå af sukker, såsom palmesukker eller kokosukker, fiskesauce, hvidløg og tamarindpasta. Tamarindpastaen giver den sursøde smag, da det er et koncentrat fra tamarindfrugten, som har en helt særlig smagsprofil. Det gør, at tamarindpasten i det thailandske køkken bliver brugt i krydrede retter.

Alternativ til tamarind pasta

Vil du eksempelvis laves din egen pad thai sauce og har brug for et alternativ til tamarind paste, kan du bruge limesaft, æblecidereddike, rørsukker eller kokossukker samt revet limeskal. Prøv dig frem til du finder den rette balance surt og sødt.  

Foruden Pad Thai saucen, får den stegte nudelret også sin signatur smag fra de tilhørende ingredienser såsom bønnespirer og peanuts.

Historie og mulig oprindelse

Stegte nudler har sine rødder i Asien, hvor de har været en del af spisen i århundreder. Retten menes at stamme fra Kina, hvor den kan dateres helt tilbage til Han-dynastiet, som startede helt tilbage ved 200 år før vores tidsregning. Retten har siden hen spredt sig til mange andre lande i Asien, hvor hver region har tilføjet sine egne unikke ingredienser og smagsprofiler.

Pad Thai, som blot er en variant af stegte nudler, menes at være blevet populær i midten af det 20-århundrede i et forsøg på at fremme risnudler, som er basen for hele nudelretten. Siden da er Pad Thai blevet en af Thailands kendte retter på verdensplan.

Sådan kan du nemt variere stegte nudelretter

Stegte nudler kan tilberedes med mange forskellige ingredienser og i et væld af variationer. Prøv eksempelvis:

Vegetarisk: Brug tofu eller tempeh som protein i retten. Tilføj grøntsager som broccoli, rød peber og sukkerærter.

Kylling: Steg kyllingestykker sammen med udvalgte grøntsager. Eller friter kyllingestykker først og vend dem i nudelretten til sidst.

Sødt og surt: Tilføj ananas og en sød-syrlig sauce for et twist.

Spicy: For en ekstra krydret og stærk version, tilføj chiliolie, chilipulver, friskskåret chili eller brug en stærk chilisauce. Afbalancer eventuelt med friske limebåde og krydderurter som basilikum og koriander.

Sådan serverer du stegte nudler

Stegte nudler serveres ofte som en hovedret. For at løfte smagsoplevelsen og gøre det muligt at tilpasse den lidt ved bordet, kan du servere retten med frisk lime, hakkede peanuts og ekstra koriander og chili/hvidløgsolie. Anret det i små skåle ved spisebordet, så familien eller vennerne selv kan toppe deres nudelret med det, de lyster. 

Andre opskrifter med æg

Blødkogt æg. Sådan gør du.

Blødkogt æg

Et blødkogt æg har hård æggehvide og blød/flydende blomme. Ser her hvor lang tid et blødkogt æg skal ha'

Hårdkogt æg på rugbrød. Sådan koger du hårdkogte æg.

Hårdkogt æg

Hårdkogte æg er perfekte til frokostbordet. Se her hvor længe det skal koge. Det afhænger lidt af størrelsen.

Smilende æg. Sådan laver du dem.

Smilende æg

Smilende æg er en mellemting mellem et blødkogt og hårdkogt æg. Her blommen halvt flydende og hviden fast. Kan serveres lune eller kolde.

Pocheret æg. Læs hvordan hos BilkaToGo.

Pocherede æg

Pocherede æg er et æg, der slås ud og koges uden for skallen. Læs her hvordan du laver pocherede æg.

Scrambled eggs sådan laver du smagfulde røræg. BilkaToGo

Røræg

Guide til hvordan du nemt laver de klassiske bløde røræg/scrambled eggs, der ofte serveres med æg og bacon til på morgenbordet.

Spejlæg. Sådan laver du det perfekte spejlæg. BilkaToGo

Spejlæg

Lav det perfekte spejlæg. Få fremgangsmåden her.

Simpel omelet med få ingredienser.

Omelet

Simpelt grundopskrift på nem og hurtig omelet

Grundopskrifter til marengs hos BilkaToGo. Marengs som pynt på kage.

Marengs

Opskrifter på tre typer marengs

Stegte ris med spejlæg. Opskrift leveret og billede leveret af ejet af Dava.

Stegte ris med spejlæg

Her på siden finder du en opskrift på den populære ret stegte ris eller fried rice. Spejlægget er kronen på værket ved de smagfulde stegte ris.

Stegte nudler med æg. Opskrift og billede leveret af DAVA

Stegte nudler med æg

Prøv stegte nudler med æg ala pad thai. Perfekt til en hurtig aftensmad i wokgryden. Find ingredienser og fremgangsmåde hos BilkaToGo.

Pita med tun og æg. Opskrift og billede leveret af DAVA.

Pitabrød med tun og æg

Opskrift på pitabrød med tun og æg til frokost eller aftensmad. Se opskriften hos BilkaToGo.

Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?