Til dressing
5 ansjoser
2 fed hvidløg
2 spsk dijonsennep
1 spsk oliven u. sten
0,5 dl hvidvinseddike eller 1 citron, saft og skal
1 dl olivenolie
50 g reven parmesanost
Til fyld i pitabrød
2 ds tun i vand
4 pitabrød
8 skiver bacon
4 DAVA æg
1 tsk chilisalt
5 cornichoner eller drueagurker
1 icebergsalat
friske skud af dild og andre krydderurter
Dressing
1. Hæld ansjoser, pillet hvidløg, sennep, oliven samt hvidvinseddike eller saft og skal fra en citron op i en blender.
2. Sæt fuld skrue på blenderen, og kør i et minut. Hæld dernæst olien på i en tynd stråle, mens blenderen stadig kører.
3. Tilsæt ost.
Fyld i pitabrød
1. Åbn dåsen med tun, og lad den dryppe af. Hæld den i en skål. Kør dressingen henover. Lun brødet, og fyld det med tun og dressing, eller undlad dette og lad istedet folk gøre det selv ved bordet.
2. Steg bacon, og læg det i et lille fad. Kog æggene smilende. Del æggene, drys med chilisalt, og læg dem i en skål.
3. Bland fintsnittede drueagurker, skyllet og plukket salat i en skål. Lav evt. også en skål med friske skud af dild og andre krydderurter – lige til at nappe af.
4. Sæt alle de små skåle og fade ind på bordet eller fyld fire pitabrød og tag dem med på farten.
Opskrift leveret af: DAVA