bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Viden om
  • Æg og tilberedning

Viden om æg

Æg kan fungere som bindemiddel i nogle opskrifter og som hævemiddel i andre. Der er desuden mange opskrifter, der inkluderer æg. Lær at tilberede æg på forskellige måder eller brug det som i opskrifterne. 

Blødkogt æg. Sådan gør du.

Blødkogt æg

Et blødkogt æg har hård æggehvide og blød/flydende blomme. Ser her hvor lang tid et blødkogt æg skal ha'

Hårdkogt æg på rugbrød. Sådan koger du hårdkogte æg.

Hårdkogt æg

Hårdkogte æg er perfekte til frokostbordet. Se her hvor længe det skal koge. Det afhænger lidt af størrelsen.

Smilende æg. Sådan laver du dem.

Smilende æg

Smilende æg er en mellemting mellem et blødkogt og hårdkogt æg. Her blommen halvt flydende og hviden fast. Kan serveres lune eller kolde.

Pocheret æg. Læs hvordan hos BilkaToGo.

Pocherede æg

Pocherede æg er et æg, der slås ud og koges uden for skallen. Læs her hvordan du laver pocherede æg.

Scrambled eggs sådan laver du smagfulde røræg. BilkaToGo

Røræg

Guide til hvordan du nemt laver de klassiske bløde røræg/scrambled eggs, der ofte serveres med æg og bacon til på morgenbordet.

Spejlæg. Sådan laver du det perfekte spejlæg. BilkaToGo

Spejlæg

Lav det perfekte spejlæg. Få fremgangsmåden her.

Simpel omelet med få ingredienser.

Omelet

Simpelt grundopskrift på nem og hurtig omelet

Grundopskrifter til marengs hos BilkaToGo. Marengs som pynt på kage.

Marengs

Opskrifter på tre typer marengs

Stegte ris med spejlæg. Opskrift leveret og billede leveret af ejet af Dava.

Stegte ris med spejlæg

Her på siden finder du en opskrift på den populære ret stegte ris eller fried rice. Spejlægget er kronen på værket ved de smagfulde stegte ris.

Stegte nudler med æg. Opskrift og billede leveret af DAVA

Stegte nudler med æg

Prøv stegte nudler med æg ala pad thai. Perfekt til en hurtig aftensmad i wokgryden. Find ingredienser og fremgangsmåde hos BilkaToGo.

Pita med tun og æg. Opskrift og billede leveret af DAVA.

Pitabrød med tun og æg

Opskrift på pitabrød med tun og æg til frokost eller aftensmad. Se opskriften hos BilkaToGo.

Brug pasteuriserede æggehvider til marengs

Pasteuriserede æg kan benyttes i forskellige opskrifter og benyttes ofte i opskrifter hvor æggene ikke bliver varmebehandlet. Lav eksempelvis en skøn luftig marengs med pasteuriserede æggehvider. Kast dig ud i den såkaldte "nemme" franske marengs eller udfordrer dig selv med den middelsvære Schweiziske marengs eller giv din fuld gas med italiensk marengs.

Læs hvordan du laver marengs her

Hvornår bør man anvende pasteuriserede æg?

Pasteuriserede æg er et godt valg, når du gerne vil skabe delikate desserter som luftige mousser, fyldige kager og cremet is, hvor smag og konsistens skal være i højsædet. Gennem en skånsom pasteuriseringsproces bevares æggets naturlige egenskab, hvilket resulterer i en cremet, fyldig og ensartet konsistens på produktet.

Pasteuriserede æg er ligeledes et nemt valg, som sparer dig processen med at skille æg i blomme og hvide. Derfor er pasteuriserede æggehvider helt oplagte, når du laver marengs, hvor du skal være sikker på, at der ikke er rester af æggeblomme i æggehviden. Ligeledes hvis du laver en bearnaise eller hollandaise og gerne vil være sikker på, at du kun anvender æggeblommen og ikke får æggehvide med, kan det være en fordel at anvende pasteuriserede æggeblommer.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om æg

Et æg vejer cirka 60 gram i alt. Det afhænger lidt af størrelsen. En tommelfingerregel er 18 gram æggeblomme, 36 gram æggehvide og 6 gram æggeskal. 

Æg skal koge ca. 9 min for hårdkogt og ca. 5-6 min for at det bliver blødkogt. Det afhænger desuden lidt af størrelsen på ægget.

Du kan ikke koge æg i en airfryer, men du kan tilberede dem, så de stadig bliver hårdkogt eller blødkogte. 

Opvarm airfryeren til 160 grader og put æggene ind. Lad dem tilberede i cirka 9 min for blødkogte og lidt længere for hårdkogt.

Et æg har altid en kode på skallen i form af et rødt/lyserødt stempel, som fortæller om æggets oprindelse. Koden består af tal og bogstaver og kan se sådan her ud: 

Eksempel: 0DK12345

Koden skal læses på følgende måde: Det første tal fortæller hvilken type produktion, det er. Altså om det er økologisk, friland etc. Hernæst er der en landekode, som fortæller, hvilket land ægget kommer fra. Til sidst er der en kode i form af en række tal, som er producentens CHR-nummer. Dette for at man altid kan se, hvilken landmand ægget kommer fra.

Det betyder tallene: 

0 = økologiske æg, 1 = frilandsæg, 2 = skrabeæg, 3 = buræg

DK/FI/SE = oprindelsesland

12345 = landmandens CHR-nummer

Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?