bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Burgere
  • Fiskeburger

Fiskeburger

En fiskeburger er et skønt alternativ til den klassiske burger. Den sprøde panerede fisk kombineret med cremet urtedressing, friske rejer og syltede rødløg giver en mild og frisk smag. En nem og lækker måde at få lidt mere fisk ind i hverdagen.

4 personer

4 personer

35 minutter

35 minutter

Julie Bruun

Julie Bruun


Ingredienser

8 burgerboller
8 salatblade 
1 agurk
200 rejer (i lage)
Lidt frisk dild 

Syltede rødløg 
1 stort rødløg
1,5 dl eddike 
0,5-1 dl vand
1/2 dl sukker
Evt. 1 tsk. peberkorn

Urtedressing
1 dl creme fraiche
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sennep
1/2 tsk. salt + lidt peber
1 god håndfuld frisk dild, hakket
1 spsk. hakket purløg
1 spsk. hakket cornichoner

Paneret fisk
600-800 g torskeloins eller rødspættefileter 
2 æg
1 dl pankorasp 
Salt og peber 
1 spsk. paprika 
½ dl hvedemel
1 dl olie til stegning


Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dine syltede rødløg, så de kan trække. Snit rødløg i tynde skiver og kom dem i et marmeladeglas.
  2. Kom eddike, vand og sukker i en gryde og varm op til sukkeret smelter. Hæld væsken over dine rødløg og tilføj evt. peberkorn.
  3. Lav den sprøde fisk ved at tage to skåle frem. Slå æg ud i den ene og rør dem sammen. Kom rasp, salt, peber, paprika og mel i den anden og rør det sammen. 
  4. Skær din fisk ud i mindre stykker, så det passer i en burger (i det antal stykker du laver burger til.) Vend dem først i æg og derefter i melblandingen. 
  5. Varm olie godt op på en pande og skru så ned til middel-høj varme. Steg fisken sprøde, de skal cirka have 7-8 minutter på hver side. Læg dem efterfølgende over på en tallerken med køkkenrulle.
  6. Rør din urtedressing sammen imens fisken steger. 
  7. Skyl også salat og dup det tørt, skær agurk i skiver, dræn rejerne og pluk dilden. 
  8. Varm bollerne og skær dem over. Smør med urtedressing, kom salat på.
  9. Læg et stykke lun og sprød fisk på efterfulgt af agurk, rejer, syltede rødløg og dild. Luk brugeren og spis.

Alternativer og justeringer

  • Burger kan laves med og uden kød. Er du ikke til fisk, kan du i stedet lave en klassisk burger med oksekød. Vil du have en vegetarburger, kan du lave en rødbedebøf. 
  • Giv din fiskeburger et asiatisk twist: Skift urtedressing ud med wasabimayo og tilføj syltet ingefær. Mums, så har du dig en helt anden slags fiskeburger - næsten lidt sushiagtig i smagene.

Lignende opskrifter

2 stk smash burgers med oksekød, bacon, og pickles

Smash burger med oksekød

Fiskeburger med rejer, grønt og urtedressing

Fiskeburger

Kyllingeburger med bacon, grønt og guacamole

Kyllingeburger

Vegetarburger med rødbedebøf, urtedressing og løgkompot

Vegetarburger med rødbedebøf

Klassisk burger med oksekød, bacon og grønt

Klassisk burger med oksekød

Pulled pork burger med coleslaw og grønt

Pulled pork burger

Veggie sliders - miniburgere med vegetar fyld

Mini burgere

Få inspiration til en hjemmelavet fiskeburger

En hjemmelavet fiskeburger er et for mange et frisk pust til hverdagsmaden – og et lækkert alternativ til den klassiske burger med oksekød. Den sprøde panerede fisk kombineret med syltede rødløg, rejer og en cremet urtedressing giver en fantastisk balance mellem det sprøde, salte, syrlige og friske. Her får du inspiration til, hvordan du kan tilpasse din fiskeburger og gøre den til noget helt særligt.
 

Sådan pifter du din fiskeburger op

Med små justeringer kan du skabe variation og give din fiskeburger et personligt præg. Her er nogle ideer og tips:

  • Vælg den rette fisk: Torskeloins giver en mild smag og fast struktur, mens rødspætte tilfører en mere delikat og flad filet. Begge typer fungerer godt, hvis de paneres sprødt i panko og krydderier.
  • Brug syltede elementer: Syltede rødløg tilføjer både farve og syre til burgeren. Du kan også prøve med syltet agurk, syltede gulerødder eller endda syltet ingefær for en asiatisk version.
  • Skift dressingen ud for at ændre smagen: Urtedressingen binder alle smagene sammen, men du kan også give din fiskeburger et twist ved at erstatte den med en god tatarsauce. Tatarsauce er særligt velegnet til fisk og giver en mere intens og syrlig smag, som mange forbinder med fiskefrikadeller eller fish and chips.
  • Tilføj ekstra tekstur: Prøv at tilføje finthakket spidskål, ristede sesamfrø eller lidt rugbrødscrunch for mere bid i burgeren.

Vil du lave en fiskeburger med torsk med asiatisk præg, kan du skifte dressingen ud med wasabimayo og tilføje syltet ingefær. Så har du en version, der minder lidt om sushi – perfekt til dig, der gerne vil eksperimentere med smag og tekstur.
 

Serveringsforslag og tilbehør

En fiskeburger egner sig godt som både hverdags- og weekendret – og med det rette tilbehør bliver det en fuldendt måltid. Her er nogle forslag:

  • Kartoffelbåde eller sprøde pommes frites som populært tilbehør.
  • En frisk kålsalat med æble og citron balancerer fedmen fra fisken.

Du kan også bage dine egne burgerboller eller vælge grove fuldkornsboller for at tilføje mere struktur.

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her
Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?