bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Viden om
  • Fisk og skaldyrsordbog
  • Muslinger

Muslinger

Muslinger har en særlig plads i det nordiske køkken og kan både være en enkel forret og en del af større serveringer. Men hvilke typer findes der, og hvordan bruger du muslinger bedst i din madlavning? Her får du inspiration og overblik - fra dampning til gratinering. 
 

Hvilke typer muslinger findes der? 

Muslinger er en bred betegnelse for skaldyr med to skaller, og i madlavningen bruger vi især blåmuslinger, kammuslinger og hjertemuslinger. Blåmuslinger er de mest udbredte og trives i kystnære farvande som Limfjorden og Vadehavet. Kammuslinger fanges ofte i dybere, koldere vand og er kendt for deres store, faste kød. Hjertemuslinger er mindre og har en lidt kraftigere smag. 

De fleste muslinger er i sæson fra sensommer til tidligt forår, hvor de er mest fyldige. De kan både fanges vildt og opdrættes i danske farvande. 











Hvordan tilbereder du muslinger? 

Dampning er en af de mest brugte tilberedningsmetoder - især til blåmuslinger. Her frigiver de en aromatisk væske, som kan bruges i saucer og supper. Du kan også gratinere muslinger i ovnen eller bruge røgede muslinger i kolde retter og på brød. Kammuslinger egner sig godt til hurtig stegning, mens hjertemuslinger ofte indgår i pastaretter eller risotto. 

Vil du lave hvidvinsdampede muslinger, kan du bruge ingredienser som skalotteløg, hvidløg, persille og lidt fløde. Resultatet er en lys og balanceret ret, der lader muslingernes egen smag træde frem. 
 

Sådan kan du bruge muslinger i madlavningen 

Muslinger er nemme at arbejde med - og kan bruges både som hovedrolle og som del af en sammensat ret. Her er nogle idéer: 

  • Hvidvinsdampede blåmuslinger med fløde, løg og persille.
  • Gratinerede muslinger med rasp, smør og hvidløg.
  • Røgede muslinger i pastasalat med citron og urter.
  • Lynstegte kammuslinger med blomkålspuré og sprødt grønt.
  • Hjertemuslinger i tomatbaseret fiskesuppe med chili og fennikel.

Muslinger er nemme at tilpasse din smag og årstidens råvarer - og du kan variere udtrykket fra friske, lette retter til varme, dybere smagskombinationer med få justeringer. 
 

Tips til håndtering og opbevaring 

Vil du få mest ud af dine muslinger, er det en god idé at skylle dem grundigt i koldt vand og fjerne sand og urenheder med en børste. Muslinger, der ikke lukker sig ved let banken, skal kasseres. Opbevar dem køligt under et fugtigt klæde og undgå lufttæt emballage. 

Opskrifter med fisk og skaldyr

Fiskefrikadeller med råkost og remoulade

Fiskefrikadeller

Ovnbagt laks med bulgursalat og dressing

Ovnbagt laks

Fiske tacos med grøntsager og mayo

Fiske tacos

Fish and chips med remoulade, citron og urter

Fish and chips

Fiskeburger med rejer, grønt og urtedressing

Fiskeburger

Laksesandwich med salat og syltede rødløg

Laksesandwich

Bagel med laks og grønt

Bagels med laks

Wraps med laks, grønt og urtedressing

Wraps med laks

Pastasalat med pesto og laks

Pastasalat med pesto og laks

Andre artikler om fisk og skaldyr

To stk. rå aborre fisk på skærebræt

Aborre

Dampede blåmuslinger i skål med grønt

Blåmuslinger

Grillet hel blæksprutte på tallerken med grønt

Blæksprutte

To skåle med rød og sort kaviar

Caviar

Tre friske havbars fisk på skærebræt med citron

Havbars

Rå hellefisk på skærebræt med citronskiver

Hellefisk

Udskæring af hvid fisk på skærebræt

Hvid fisk

Rød hummer på skærebræt

Hummer

Tilberedte krebs i skål

Krebs

Fileteret kulmule på skærebræt

Kulmule

Rå laskeportioner på skærebræt

Laks

Dampede blandede muslinger på bord

Muslinger

Frisk rødspætte på skærebræt med krydderurter og citron

Rødspætte

Tre friske alaska sej på tallerken med krydderurter og citron

Sej

Grillede tigerrejer på bord med dressing og mayo

Tigerrejer

Rå torskefilet på bord

Torsk

Åbne østers på skærebræt

Østers

Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?