bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Viden om
  • Bageunivers
  • Hævemetoder
  • Koldhævning

Koldhævning

Koldhævning er en hævemetode, hvor dejen hæver langsomt over flere timer, typisk natten over og i køleskabet. Det kan typisk give brød og boller en luftig krumme, uden at du skal bruge meget gær eller behøver at ælte dejen i lang tid.

Hvis du undrer dig over, om din dej kan hæve natten over på køkkenbordet, så er svaret ja, det kan den godt. Du skal dog være opmærksom på, at temperaturen i rummet ikke er for høj, og at dejen skal hæve lidt længere tid på køkkenbordet end i køleskabet. 

 

Kan du bruge tørgær til koldhævningsmetoden? 

Du kan godt bruge tørgær til koldhævning, så længe du husker at aktivere det korrekt og blander det i melet, afhængigt af hvad din opskrift siger. Du kan med fordel læse vores artikel omkring tørgær vs. gær til bagning, for at få tips til, hvordan du bager med tørgær. 

Bageartikler











Hvor meget gær til koldhævning?

Når du skal i gang med at bage med koldhævningsmetoden, så er det vigtigt, at du er opmærksom på mængden af gær. Ved koldhævning bruges typisk mindre gær, fordi dejen hæver over længere tid ved lav temperatur.  

Det anbefales at bruge omkring 5-10 g frisk bagegær ved koldhævede boller og brød. Hvis du har en almindelig opskrift på boller, kan du sagtens tilpasse den til koldhævningsmetoden. Du skal blot huske at reducere mængden af gær i forhold til traditionel hævning.

 

Brug koldhævning i dit bageunivers 

Koldhævning kan være en smart hævningsmetode, du kan bruge til både brød, boller og pizzadej. Til boller rører du blot dejen sammen aftenen før, sætter den på køl, eller lader den stå på køkkenbordet, og næste dag er dejen klar til at blive formet og bagt.

Ønsker du at lave en koldhævet pizzadej, kan du med fordel lave den om morgenen også lade dejen hygge sig i køleskabet hele dagen, så er den klar til aftensmaden, når du skal servere lækre pizzaer.

Hos BilkaToGo finder du, hvad du skal bruge til at komme godt i gang med bagningen, lige fra gær og tørgær til mel og bageartikler.  

Andre artikler om bagning

Forskellige slags gelatine; gelatine og husblas

Gelatine

Forskellige sukkerarter; sukker, rørsukker, sukkerknald, brun farin

Sukkerarter

Læs om de forskellige meltyper hos BilkaToGo

Meltyper

Få viden om bageenzym hos BilkaToGo

Bageenzym

Få viden om gluten hos BilkaToGo

Gluten

Find alt du bør vide om surdej hos BilkaToGo

Surdej

Læs  om forskellen på gær og tørgær hos BilkaToGo

Tørgær vs. gær

Få viden om hævemetoder hos BilkaToGo

Hævemetoder

Få viden om fordej hos BilkaToGo

Fordej

Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?