bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Viden om
  • Æg og tilberedning
  • Marengs

Marengs

Tre opskrifter på marengs

Sådan laver du den perfekte marengs 

Marengs er ikke bare marengs, der da findes tre typer af marengs: Fransk, schweizisk og italiensk.

Disse marengstyper kan anvendes til forskellige formål og adskiller sig ved, hvordan sukkeret skal håndteres. Til marengs er det oplagt at anvende pasteuriserede æggehvider, så man er helt sikker på, at der ikke forefindes rester af æggeblomme, der kan forhindre piskning.

Sørg for at de redskaber, der skal bruges er helt rene og tørre, for ellers vil æggehviderne ikke blive stive. Det gælder også for skål og piskeredskab.

Det skal du bruge

130 g pasteuriseret æggehvide/4 æggehvider

230 g sukker

Opskrifter leveret af: DAVA

Fransk marengs – den "nemme"

Hvad end du ønsker kyskager eller pavlova, er fransk marengs oplagt at bruge, da det er en let og hurtig marengs at lave. Den er samtidig rigtig velegnet til at blive bagt.

Sådan gør du

1. Pisk æggehvider og sukker sammen i skål, således at sukkeret bliver godt opløst i æggehviden. Pisk marengsen længe og ordentligt gerne 10-15 minutter.

2. Herefter skal marengsen bages, for at den ikke ’falder sammen’ igen.  Bag marengsen ved lav varme for at undgå, at den bliver mørk udenpå og blød indeni. Det kan være ved 100 °C i ca. 3 timer. Bagetiden afhænger af den valgte opskrift, din ovn og størrelsen på marengsen.

3. Husk ikke at åbne ovnen undervejs i bagningen, da marengsen kan risikere at falde sammen grundet temperaturudsving.

Schweizisk marengs – den middelsvære

Hvis du ønsker at dekorere kage med marengs, så er den schweiziske marengs et oplagt bud, da den er mere stabil end den franske men knapt så avanceret som den italienske.

Sådan gør du

Kom æggehvider og sukker i en skål, som placeres over et vandbad, hvor sukkeret så smeltes i æggehviderne. Pas på, at æggehviderne ikke bliver tilberedt.

Pisk herefter sukker og æggehvider sammen med en håndmixer ved middel hastighed i 10-15 minutter, indtil massen har fået en hvid blank farve og en luftig konsistens.

Anvend din schweiziske marengs direkte som pynt på kager eller bag den i ovnen. Schweizisk marengs holder modsat fransk marengs formen fint – selv efter mange timer.

Italiensk marengs – den avancerede

Brug den italienske marengs til flødeboller, kager og andre desserter, hvor det er vigtigt, at marengsen er stabil.

Sådan gør du

Kom sukker og lidt vand i en gryde og lad det koge op til, at det når en temperatur på 116 °C. Brug et sukkertermometer for at kunne få den præcise temperatur.

I mellemtiden piskes æggehviderne stive ved lav hastighed. Når sukkersiruppen rammer 116 °C, hældes den langsomt ned i æggehvideskummet i en tynd stråle under fortsat piskning. Pas på, at æggehviderne ikke bliver tilberedt.

Efterfølgende piskes der i yderligere 10-15 minutter ved højere hastighed for at opnå den rette konsistens. En italiensk marengs vil ofte være meget glansfuld og blank.

Det skal du bruge











Blødkogt æg. Sådan gør du.

Blødkogt æg

Et blødkogt æg har hård æggehvide og blød/flydende blomme. Ser her hvor lang tid et blødkogt æg skal ha'

Hårdkogt æg på rugbrød. Sådan koger du hårdkogte æg.

Hårdkogt æg

Hårdkogte æg er perfekte til frokostbordet. Se her hvor længe det skal koge. Det afhænger lidt af størrelsen.

Smilende æg. Sådan laver du dem.

Smilende æg

Smilende æg er en mellemting mellem et blødkogt og hårdkogt æg. Her blommen halvt flydende og hviden fast. Kan serveres lune eller kolde.

Pocheret æg. Læs hvordan hos BilkaToGo.

Pocherede æg

Pocherede æg er et æg, der slås ud og koges uden for skallen. Læs her hvordan du laver pocherede æg.

Scrambled eggs sådan laver du smagfulde røræg. BilkaToGo

Røræg

Guide til hvordan du nemt laver de klassiske bløde røræg/scrambled eggs, der ofte serveres med æg og bacon til på morgenbordet.

Spejlæg. Sådan laver du det perfekte spejlæg. BilkaToGo

Spejlæg

Lav det perfekte spejlæg. Få fremgangsmåden her.

Simpel omelet med få ingredienser.

Omelet

Simpelt grundopskrift på nem og hurtig omelet

Grundopskrifter til marengs hos BilkaToGo. Marengs som pynt på kage.

Marengs

Opskrifter på tre typer marengs

Stegte ris med spejlæg. Opskrift leveret og billede leveret af ejet af Dava.

Stegte ris med spejlæg

Her på siden finder du en opskrift på den populære ret stegte ris eller fried rice. Spejlægget er kronen på værket ved de smagfulde stegte ris.

Stegte nudler med æg. Opskrift og billede leveret af DAVA

Stegte nudler med æg

Prøv stegte nudler med æg ala pad thai. Perfekt til en hurtig aftensmad i wokgryden. Find ingredienser og fremgangsmåde hos BilkaToGo.

Pita med tun og æg. Opskrift og billede leveret af DAVA.

Pitabrød med tun og æg

Opskrift på pitabrød med tun og æg til frokost eller aftensmad. Se opskriften hos BilkaToGo.

Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?