bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Sæsoner
  • Jul
  • Juleopskrifter
  • Brunkager

Brunkager

Sprøde, krydrede og fyldt med julesmag – brunkager er en sand juleklassiker, når det kommer til småkager. De er nemme at bage selv, og så dufter hele huset vidunderligt. Perfekte til jul, men også hyggelige som en vinterlig eftermiddagssnack med en kop te.

 

25 stk.

25 stk.

70 minutter

70 minutter

Julie Bruun

Julie Bruun


Ingredienser

35 g smør
20 g lys sirup
35 g brun farin
80 g hvedemel
20 g mandelflager eller hasselnøddeflager
½ tsk. kanel
1 nip stødt nelliker
1 nip salt
1 nip allehånde
1 nip potaske 
skal fra ½ økologisk appelsin + 1 spsk. saft


Fremgangsmåde

  1. I en gryde smeltes smør, sirup og farin.
  2. Appelsinsaft og potaske røres sammen i en lille skål, så det opløses. 
  3. Bland det hele sammen i en større skål, både det fra gryden og appelsinsaften. Men også mel, nødder, krydderier og appelsinskal. 
  4. Form en pølse som har den diameter, du ønsker dine brunkager i. Jeg rullede den i et stykke bagepapir, så jeg ikke fik klistrede hænder. Det gjorde det nemmere at styre det og presse let sammen om den.
  5. Stil på køl i 45 minutters tid, til den er hård og fast. Så er det nemmere at skære tynde skiver, uden det smuldrer.
  6. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  7. Tag rullen ud og skær tynde skiver, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Giv dem 7-8 minutter i ovnen. Lad dem køle af på en rist.

Alternativer og justeringer

  • Krydderi-twist: Prøv med lidt ingefær eller kardemomme for at give småkagerne et anderledes, krydret præg.
  • Brunkage-snefnug: Pynt dine brunkager som snefnug med hvid glasur. Du får en flot, hvid glasur ved at piske 100 g flormelis og 30 g pasteuriserede æggehvider sammen. Kom evt. på sprøjtepose og lav fine motiver på dine brunkager.

Lignende opskrifter

Julede skumfiduser med sukkerstokke.

Juleskumfiduser

Eggnog i glas med pynt. Opskrift hos BilkaToGo.

Eggnog

Tranebær coulis i skal med julebag og gran på tallerken.

Coulis med trænebar

Brunkager med mandelflager

Brunkager

Pebernødder i glas

Pebernødder

Fremgangsmåde samling af peberkagehus step 13

Peberkagehus

Peberkager formet og dekoreret som Rudolf med glasur og sukkerøjne.

Rudolf peberkager

Vafler med kakao, der ligner Rudolf med den røde tud.

Rudolf vafler

Nuetalle souffle i skåle på bord.

Nutella soufflé

Nem opskrift på rocky road

Konfekt

Lav indbydende juletapas med Salling Princip

Juletapas

Lav en lækker varm kakao med Rudolf på toppen

Rudolf kakao

Lav lækre mazarin juletræer med BilkaToGo

Mazarin juletræer

Lav lækre små pizzaer formet som juletræer med BilkaToGo

Pizza juletræ

Hvad er brunkager?

Brunkager er klassiske julesmåkager i Danmark – karakteriseret ved en mør dej smagt til med sirup, farin, nødder og varme krydderier som kanel, nelliker og allehånde. Dejen rulles ofte til en pølse, køles af og skæres i tynde skiver, som bages sprøde og gyldne.

De er særligt populære i julemåneden, men fungerer oplagt også til kaffebordet på andre tidspunkter. Med denne opskrift får du en hjemmelavet variant med mandelflager og appelsinskal – alt sammen for at give et ekstra løft til din brunkagedej.
 

Tips og tricks til dine brunkager

Vil du have brunkager, der både smager og ser fantastiske ud, så følg disse tre tips:

  • Brug god kvalitet mandelflager eller hasselnøddeflager – de giver både tekstur og en rund nøddesmag i småkagerne.
  • Sørg for at køle dejen godt af, før du skærer skiver – det gør skæringen nemmere og sikrer ens tykkelse på brunkagerne.
  • Tilsæt appelsinskal og saft for et frisk citrus‑pust, eller pynt med hvid glasur og lav dem til “brunkage‑snefnug” for et festligt udtryk.

Med disse små justeringer får du ekstra lækre og dekorative brunkager – perfekte til både hygge og gæster.
 

Variationer og servering

Den klassiske krydring kan du nemt ændre: Prøv fx at tilføje lidt revet ingefær eller kardemomme for et anderledes og moderne krydderi‑præg. Du kan også vælge at lave glasuren og dekorere med hvid chokolade og sprøde krymmel.

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her
Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?