bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Frokost
  • Pølsehorn

Pølsehorn

Bløde og svampede pølsehorn, som både børn og voksne elsker. De er perfekte til madpakken, en hurtig snack eller til at fylde fryseren op med til travle dage. Lav dejen selv ved at følge opskriften her, eller køb dig til en færdig pølsehornsdej og spar tid i køkkenet.

20 stk.

20 stk.

2 timer

2 timer

Julie Bruun

Julie Bruun


Ingredienser

Dej
25 g gær
3,5 dl mælk
90 g smør 
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
650-700 g hvedemel 

Desuden
10 pølser 
1 tsk. ketchup i hver
1-2 æg til pensling
Sesam til toppen

Arbejdstid: 30 minutter.
Tid i alt: 2 timer.


Fremgangsmåde

  1. Kom gær i en skål, gerne i en røremaskine sammen med det meste af mælken. 
  2. Kom det sidste sjat mælk i en skål sammen med smør og smelt det i mikrobølgeovnen. 
  3. Kom det over til den kolde mælk + gær, så du står tilbage med en lunken væske. 
  4. Rør til gæret er opløst. 
  5. Kom så salt og sukker ved og rør det sammen
  6. Kom melet ved og ælt godt til dejen slipper skålens kanter.
  7. Kom et stykke film eller en frysepose man klipper op – hen over skålen, samt et viskestykke.
  8. Lad dejen hæve i 1 time, til den er hævet flot op.
  9. Når den er hævet, deles den i to. Rul begge ud til store cirkler, som deles i 10 lige store trekanter begge to (20 pølsehorn).
  10. Skær pølserne over, så de er halvt så lange, læg en pølse på hver trekant (i den brede ende).
  11. Kom lidt ketchup over pølsen. 
  12. Rul dejen omkring, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med den spidse ende nedad.
  13. Lad dem efterhæve med et viskestykke igen i en halv times tid, imens du venter på at ovnen bliver 200 grader (varmluft).
  14. Pensl med et sammenpisket æg, drys med sesam og bag dem i 15-17 minutters tid.
  15. Lad dem køle af på en rist.

Alternativer og justeringer

  • Vegetariske pølsehorn: Brug vegetariske pølser i stedet for almindelige.
  • Med ost: Læg en skive ost sammen med pølsen, inden du ruller dejen om..
  • Grovere dej: Skift 200 g af hvedemelet ud med fuldkornsmel for en lidt grovere variant.

Lignende opskrifter

Tunmousse med brød til, rejer, agurk og citron

Tunmousse

Hønsesalat rugbrød med bacon, tomat og purløg

Hønsesalat

Højtbelagt smørrebrød i form af æggemad, kartoffelmad og roastbeef

Højtbelagt smørrebrød

Pizzasnegle med skinke og ost

Pizzasnegle

Pølsehorn med ketchup og sesam

Pølsehorn

Appetizer salami roser

Salami roser

Opskrift på mini calzone til madpakkerne. BilkaToGo.

Mini calzone

Madpakke med sandwich, vindruer, blåbær og mandler

Madpakker

Pølsehorn til frokost og i madpakken

Pølsehorn er en af de mest populære bagværksfavoritter i Danmark – og med god grund. De er luftige og nemme at tage med på farten. Hvad enten du bager dem til børnefødselsdag, madpakke eller picnic, kan du forvente, at de bliver spist til sidste krumme.

Denne pølsehorn opskrift giver dig de klassiske bløde horn med smør, mælk og gær – og selvfølgelig lidt ketchup i midten for den velkendte smag. De er bedst nybagte, men kan sagtens fryses og varmes igen uden at miste luftigheden.
 

Tips og tricks til luftige og nemme pølsehorn

Vil du have de bedste og mest luftige pølsehorn, handler det både om dej og hævetid. Her får du nogle gode tips til at få dem perfekte hver gang:

  • Ælt dejen grundigt, så den bliver smidig og elastisk.
  • Lad dejen hæve længe nok – det giver lette og luftige horn.
  • Pensl med æg og drys sesam på toppen for sprødhed.
  • Brug en skive ost eller lidt revet cheddar omkring pølsen for ekstra smag.
  • Bag dem i 15–17 minutter ved 200 grader varmluft.

Du kan også lave nemme pølsehorn med færdig pølsehorndej eller pizzadej fra køledisken. Det er en hurtig genvej på travle dage – og stadig superlækkert. Ja, du kan bruge pizzadej til pølsehorn uden problemer!
 

Tilpas dine pølsehorn til dine præferencer

Der findes næsten lige så mange måder at lave pølsehorn på, som der findes madpakker. Her kan du nemt tilpasse opskriften:

  • Med ost: Læg en skive ost omkring pølsen inden du ruller den ind.
  • Vegetarisk: Brug plantebaserede pølser og samme dej.
  • Grovere version: Skift 200 g af hvedemelet ud med fuldkornsmel.
  • Ekstra fyld: Prøv med ketchup, sennep eller lidt revet ost indeni.

Uanset hvilken variant du vælger, får du en blød og smagfuld dej, der passer perfekt til pølserne. Og så spreder duften af nybagte pølsehorn hurtigt hygge i hele huset.
 

Kan pølsehorn fryses?

Hvordan laver man pølsehorn, der holder sig bløde? Det vigtigste er at bruge lunken væske, lade dejen hæve godt og bage dem til de netop er gyldne. Lad dem køle af på rist – og frys dem ned, når de er helt kolde.

De er lige så gode dagen efter, især hvis de lunes i ovnen eller på brødristeren. Perfekte til en hurtig snack i madpakken og på udflugter ligesom vores opskrift på pizzasnegle..

Madplaner

Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? Kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.

Se alle madplaner her

Hva' ska' vi ha' til aftensmad?

Det evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?

Se alle aftensmadsopskrifter her
Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?