bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Viden om
  • Verdenskøkkener og mad
  • Ingredienser anvendt i det asiatiske køkken
  • Gari

Gari (syltet ingefær)

Gari, som vi også kender som syltet ingefær, er en fast bestanddel af det japanske køkken og en vigtig del af sushioplevelsen. Med sin karakteristiske lyserøde eller lysegule farve og skarpe smag bruges den primært som smagsneutralisator mellem forskellige typer sushi. Gari er derfor ikke blot pynt, men spiller en vigtig rolle i at fremhæve smagen af de forskellige ingredienser i japansk madlavning.  
 

Hvor stammer gari fra? 

Gari har sine rødder i Japan, hvor den har været en del af det japanske køkken i århundreder. Dens primære funktion er at rense ganen, så smagsløgene er klar til at opleve nye smagsindtryk. Den fremstilles ofte af ung ingefær, der har en mildere smag og en mere sprød tekstur sammenlignet med moden ingefær.  











Hvordan laver man syltet ingefær? 

Syltet ingefær laves ved at skære ingefær i tynde skiver og lade den trække i en lage af risvineddike, sukker og salt. Inden ingefæren tilsættes lagen, blancheres den kort i kogende vand for at dæmpe dens skarphed og fremhæve dens milde smag.  

Lagen tilfører den velkendte balance mellem sødme og syrlighed, der gør syltet ingefær til en populær ingrediens. Når ingefæren får tid til at absorbere lagen, udvikler den sin karakteristiske smag og sprøde konsistens, som passer godt til både sushi og andre asiatiske retter. 
 

Brug syltet ingefær til et væld af retter 

Gari er som nævnt en klassisk ingrediens, der ofte serveres sammen med sushi for at rense ganen mellem biddene. Du kan dog også eksperimentere med gari i marinader, dressinger, eller som en topping på grillet kød og grøntsager eller i salater: 

  • Til salater: Hak gari fint og bland det i salater for et syrligt og let krydret strejf. 
  • I sandwich og wraps: Giv et smagsløft til din sandwich eller wrap ved at tilsætte lidt syltet ingefær. 
  • Til asiatiske retter: Brug gari som tilbehør til retter som ramen eller poke bowls. 
  • Som garniture: Pynt dine retter med gari for at tilføje både smag og farve. 

Du kan med fordel kombinere gari med ingredienser som risvineddike eller soyasauce for at skabe spændende smagskombinationer, der tilføjer et skønt løft til mange retter. Prøv dig frem, det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan gari kan anvendes i dit køkken. 
 

Gari er en uundværlig asiatisk ingrediens 

Gari, eller syltet ingefær, er en velkendt ingrediens i det japanske køkken, men bruges også bredt i andre asiatiske retter. Den syrlige smag gør den god som tilbehør til sushi og poke bowls, eller som smagsgiver i salater. Kombinér gari med andre asiatiske fødevarer som nudler eller asiatiske saucer for at skabe smagsoplevelserne i dit eget køkken​. 

Andre artikler om asiatiske ingredienser

Yuzu frugter på bord

Yuzu

Mirin i skål

Mirin

Forskellige dim sum retter

Dim Sum

Enoki svampe på bord

Enoki

Mononatriumglutamat i ske

MSG

Tre shiitake svampe på bord

Shiitake

Rå wasabirod i kurv

Wasabi

Sichaunpeber på ske

Sichuanpeber

Daikon/kinaradise i skål

Diakon

Tapioka på bord

Tapioka

Sake flaske og to kopper

Sake

Durian frugt på bord

Durian

Litchi frugt i skål

Litchi

Sobanudler på tallerken

Soba nudler

Masago rogn i glas

Masago

Katsuobushi på tallerken

Katsuobushi

Pandan blade på skærebræt

Pandan

Galangal pulver og rod

Galangal

Shoyu i skål

Shoyu

Palmehjerte i bider

Palmehjerter

Gari/syltet ingefær i skål

Gari

Gochujang chili i skål

Gochujang

Gochugaru chili i skål

Gochugaru

Tamarind i skål

Tamarind

Tamari i skål

Tamari

Surimi i skål og på skærebræt

Surimi

Miso paste i skål

Miso

Tre mochi på fad

Mochi

To glas med bubble tea

Bubble tea

Kogte sushiris i bambusskål

Sushiris

Tom yum suppe i skål

Tom Yum

Dumplings i bambuskoger

Dumplings

Mock duck på bræt

Mock duck

Stegt seitan på skærebræt

Seitan

Silketofu i skål

Silketofu

Kimchi i skål

Kimchi

Japansk mayo i skål

Japansk mayo

Stegte gyoza i bambuskoger

Gyoza

Pad thai ret

Pad Thai sauce

Ginger Ninja krydderi i skål

Ginger Ninja krydderi

Pankorasp i skål

Pankorasp

Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?