bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Viden om
  • Fisk og skaldyrsordbog
  • Hvid fisk

Hvid fisk

Hvid fisk dækker over en række fiskearter med lyst kød og mild smag, som er nemme at tilberede og bruge i mange typer retter. Men hvad er hvid fisk egentlig - og hvordan bruger du den bedst i dit eget køkken? Her får du overblik over typer, smag og tilberedning. 
 

Hvad er hvid fisk? 

Hvid fisk er ikke én bestemt art, men en fællesbetegnelse for fisk med hvidt, magert kød. Det kan f.eks. være torsk, sej, kuller, lange eller kulmule. Disse fisk har til fælles, at de trives i kolde farvande som Nordsøen og Nordatlanten, og fanges året rundt - ofte med højsæson i vinterhalvåret, hvor kødet er særligt fast. 

Typisk har hvid fisk en neutral smag og en struktur, der holder formen godt under tilberedning. Det gør den anvendelig i mange typer hverdagsmad - fra klassisk fisk i fad til sprød panering eller hurtig tilberedning i airfryer. 











Hvad smager hvid fisk af? 

Hvid fisk har en mild og let saltet smag med et lyst, flagende kød. Den tager let smag fra krydderurter, syrlige elementer eller fedme fra f.eks. smør, fløde eller ost. Konsistensen varierer fra fast og saftig (som torsk) til lidt blødere og mere fin (som kulmule), men alle har det tilfælles, at de er nemme at arbejde med i køkkenet. 

Fordi smagen er afdæmpet, passer hvid fisk godt i både varme og kolde retter - og den kan tilberedes nænsomt uden at miste struktur. 
 

Sådan bruger du hvid fisk i din madlavning 

Hvid fisk kan tilberedes på mange måder - alt efter smag og tid. Her er nogle idéer til, hvordan du kan bruge den: 

  • Hvid fisk i ovn med tomat, løg og kapers - velegnet til en lun aftensmad.
  • I fad med fløde, gulerod og porre for en mild og cremet servering.
  • På grill med dild, olie og nye kartofler - enkelt og sommerligt.
  • Paneret med rugmel og serveret med remoulade til en klassisk fiskeret.
  • I tacos med syltet rødløg, lime og frisk koriander for en frisk servering .

De forskellige tilberedninger gør det nemt at tilpasse retten til årstid, anledning og det, du har i køleskabet - og vil du gøre det nemt i hverdagen, kan du finde inspiration til at madlavning i airfryer, så du hurtigt kan tilberede fisk med masser af smag. 
 

Tips til tilberedning og variation 

Hvid fisk egner sig til både skånsom og hurtig tilberedning. Bager du den i ovn eller airfryer, bevarer du både saft og struktur - især hvis du tilsætter lidt olie eller dækker med grøntsager. På grill eller pande giver skindet et ekstra element i både tekstur og smag. 

Uanset metode kan du variere dine retter med krydderier som paprika, karry, timian eller citronskal. Brug rester i f.eks. fiskefrikadeller, salater eller wraps - og få mest muligt ud af dine råvarer. 

Opskrifter med fisk og skaldyr

Fiskefrikadeller med råkost og remoulade

Fiskefrikadeller

Ovnbagt laks med bulgursalat og dressing

Ovnbagt laks

Fiske tacos med grøntsager og mayo

Fiske tacos

Fish and chips med remoulade, citron og urter

Fish and chips

Fiskeburger med rejer, grønt og urtedressing

Fiskeburger

Laksesandwich med salat og syltede rødløg

Laksesandwich

Bagel med laks og grønt

Bagels med laks

Wraps med laks, grønt og urtedressing

Wraps med laks

Pastasalat med pesto og laks

Pastasalat med pesto og laks

Andre artikler om fisk og skaldyr

To stk. rå aborre fisk på skærebræt

Aborre

Dampede blåmuslinger i skål med grønt

Blåmuslinger

Grillet hel blæksprutte på tallerken med grønt

Blæksprutte

To skåle med rød og sort kaviar

Caviar

Tre friske havbars fisk på skærebræt med citron

Havbars

Rå hellefisk på skærebræt med citronskiver

Hellefisk

Udskæring af hvid fisk på skærebræt

Hvid fisk

Rød hummer på skærebræt

Hummer

Tilberedte krebs i skål

Krebs

Fileteret kulmule på skærebræt

Kulmule

Rå laskeportioner på skærebræt

Laks

Dampede blandede muslinger på bord

Muslinger

Frisk rødspætte på skærebræt med krydderurter og citron

Rødspætte

Tre friske alaska sej på tallerken med krydderurter og citron

Sej

Grillede tigerrejer på bord med dressing og mayo

Tigerrejer

Rå torskefilet på bord

Torsk

Åbne østers på skærebræt

Østers

Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?