bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Viden om
  • Fisk og skaldyrsordbog
  • Caviar

Caviar

Caviar er en ingrediens, der forbindes med særlige lejligheder, men den har også en plads i det moderne køkken. Men hvad er caviar egentlig, hvad smager den af, og hvordan serveres den bedst? Her får du et overblik over typer, oprindelse og anvendelse. 
 

Hvad er caviar - og hvilken fisk kommer det fra? 

Caviar fremstilles af rogn fra forskellige størarter - typisk fra fisk som beluga, baerii og sevruga. Det er kun denne type rogn, der må betegnes som ægte caviar. Der findes også andre varianter, som Rossini-caviar og blue caviar, der i stedet er fremstillet af rogn fra andre fisk eller skaldyr og derfor ikke regnes som ægte caviar.

Støren lever naturligt i store floder og søer i Europa og Asien - særligt omkring Sortehavet, Det Kaspiske Hav og Donau. Meget af den caviar, der bruges i dag, stammer fra opdræt, som gør det muligt at kontrollere både forhold og produktion. Sæsonen afhænger af fiskearten, men de fleste størarter producerer mest rogn i de køligere måneder fra efterår til tidligt forår.

Alternativer til caviar











Hvad smager caviar af? 

Caviar har en kompleks og afbalanceret smag, som varierer afhængigt af både fiskeart, størrelse på kornene og graden af saltning. Smagen beskrives ofte som let saltet med havnoter, en smule fedme og i nogle tilfælde et strejf af nød. Konsistensen spiller også en rolle - rogn fra stør er typisk blød og cremet, mens rogn fra andre fisk eller skaldyr kan være fastere og mere markant i både farve og bid.  

Nogle typer caviar bruges især til smag, mens andre - som rogn med stærkere farve - ofte anvendes som dekorativt element i små serveringer. Kornene har typisk en glat overflade og en let spændstighed, som giver en særlig mundfornemmelse, når de brister. 
 

Hvordan serveres caviar? 

Caviar bør serveres køligt og simpelt, så smagen træder frem. Traditionelt serveres den på blinis med lidt creme fraiche, men du kan også bruge caviar i mindre mængder som topping eller tilbehør. Her er nogle idéer: 

  • Blinis med caviar, creme fraiche og dild.
  • Som topping på smørstegt toast med avocado.
  • Oven på nye kartofler med smeltet smør og purløg.
  • I små snacks sammen med agurk eller radiser.

Råvarer som creme fraiche, rødløg, kartofler og frisk dild passer særligt godt til caviar og fremhæver smagen uden at overdøve. 
 

Tips til opbevaring af caviar

Caviar skal opbevares koldt - gerne mellem 0 og 2 grader - og bør spises kort tid efter åbning. Brug en ske af perlemor, træ eller plast, da metal kan påvirke smagen. Anret gerne i små portioner og undgå at varmebehandle caviar, da det ødelægger både konsistens og smag. 

Uanset hvilken type caviar du vælger, handler det om balance og enkle ingredienser, der giver rognens egen smag plads til at træde frem. 

Opskrifter med fisk og skaldyr

Fiskefrikadeller med råkost og remoulade

Fiskefrikadeller

Ovnbagt laks med bulgursalat og dressing

Ovnbagt laks

Fiske tacos med grøntsager og mayo

Fiske tacos

Fish and chips med remoulade, citron og urter

Fish and chips

Fiskeburger med rejer, grønt og urtedressing

Fiskeburger

Laksesandwich med salat og syltede rødløg

Laksesandwich

Bagel med laks og grønt

Bagels med laks

Wraps med laks, grønt og urtedressing

Wraps med laks

Pastasalat med pesto og laks

Pastasalat med pesto og laks

Andre artikler om fisk og skaldyr

To stk. rå aborre fisk på skærebræt

Aborre

Dampede blåmuslinger i skål med grønt

Blåmuslinger

Grillet hel blæksprutte på tallerken med grønt

Blæksprutte

To skåle med rød og sort kaviar

Caviar

Tre friske havbars fisk på skærebræt med citron

Havbars

Rå hellefisk på skærebræt med citronskiver

Hellefisk

Udskæring af hvid fisk på skærebræt

Hvid fisk

Rød hummer på skærebræt

Hummer

Tilberedte krebs i skål

Krebs

Fileteret kulmule på skærebræt

Kulmule

Rå laskeportioner på skærebræt

Laks

Dampede blandede muslinger på bord

Muslinger

Frisk rødspætte på skærebræt med krydderurter og citron

Rødspætte

Tre friske alaska sej på tallerken med krydderurter og citron

Sej

Grillede tigerrejer på bord med dressing og mayo

Tigerrejer

Rå torskefilet på bord

Torsk

Åbne østers på skærebræt

Østers

Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?