bilka.dk bilkatogo.dk bilkamadudafhuset.dk
Bilka AvisenOm BilkaToGoKundeservice
BilkaToGo
Ingen resultater for ""
Kategorier
Skarpe priser
icon Bilka Avisen
Bilka Plus
icon Inspiration
  • Forside
  • Inspiration
  • Viden om
  • Fisk og skaldyrsordbog
  • Blåmuslinger

Blåmuslinger

Blåmuslinger er en alsidig råvare med en ren, havfrisk smag og blød konsistens. De kan tilberedes hurtigt og indgå i både enkle og fyldige retter. Her får du overblik over, hvornår blåmuslinger er bedst, hvordan du tilbereder dem - og hvordan du bruger dem i dit eget køkken. 
 

Hvornår er der sæson for blåmuslinger? 

Blåmuslinger har en mild, let salt smag med en afrundet sødme, der gør dem velegnede i mange retter. Når de dampes, frigiver de en aromatisk væske, som ofte bruges som base i supper, saucer eller gryderetter og tilfører en naturlig dybde.  

Blåmuslinger vokser i lavt, kystnært vand og findes blandt andet i danske farvande som Limfjorden og Vadehavet. Den bedste sæson for blåmuslinger strækker sig fra september til april, hvor de er særligt fyldige og smagfulde. I sommermånederne er de i gydeperiode og derfor typisk mindre kødfulde og mindre egnede til madlavning. 











Hvordan laver man blåmuslinger?

Dampede blåmuslinger er den klassiske tilberedning. De skal blot i en gryde med lidt væske og smagsgivere - f.eks. hvidvin, løg og urter. Når skallerne åbner sig, er de færdige. Muslinger, der ikke åbner sig, skal kasseres. Væsken kan bruges direkte som del af retten. Server gerne med brød, pasta eller ris, og justér smagen med citron, chili, fløde eller tomat alt efter din retning.
 

Blåmuslinger i din madlavning 

Blåmuslinger passer godt sammen med en række råvarer, der fremhæver deres naturlige smag. Her er idéer til, hvordan du kan bruge dem - både i enkle og mere komplekse retter: 

  • Hvidvinsdampede blåmuslinger med skalotteløg, fløde og persille.
  • Fiskesuppe med muslinger, porrer, gulerod og dild.
  • Pasta med blåmuslinger, citron, hvidløg og bredbladet persille.
  • Muslinger dampet i en smagfuld fond med f.eks. tomat, chili og fennikel.
  • Asiatisk bouillon med ingefær, citrongræs og sojasauce.
  • Server med baguette, surdejsbrød eller ris.

Du kan også bruge blåmuslingerne i salater eller vende dem i varme gryderetter - f.eks. med rodfrugter, urter eller skaldyrsfond. Vælg råvarer, der ikke overdøver, men støtter muslingernes milde smagsprofil. En populær ret med muslingerne er moules frites.
 

Hvad er moules frites?

Moules frites er en skøn belgisk og fransk ret, der kombinerer dampede blåmuslinger med sprøde pommes frites. Retten serveres typisk med en smagfuld hvidvins- eller flødesauce, ofte tilsat urter, løg og hvidløg, som muslingerne er dampet i.

Den salte dybde fra muslingerne står i perfekt kontrast til de sprøde og gyldne fritter, og sammen udgør de et uformelt men smagfuldt måltid, der både egner sig til hverdag og hyggelige middage. Dyp gerne fritterne i den varme muslingefond – det er en del af oplevelsen.
 

Gode tips til opbevaring og brug 

Friske blåmuslinger bør helst tilberedes samme dag, de købes. Opbevar dem køligt i en skål dækket med et fugtigt klæde - og aldrig i lufttæt emballage, da de skal kunne ånde. Med blåmuslinger har du en råvare, der med få ingredienser hurtigt kan bringe både smag og fornemmelse af hav ind i køkkenet.

Opskrifter med fisk og skaldyr

Fiskefrikadeller med råkost og remoulade

Fiskefrikadeller

Ovnbagt laks med bulgursalat og dressing

Ovnbagt laks

Fiske tacos med grøntsager og mayo

Fiske tacos

Fish and chips med remoulade, citron og urter

Fish and chips

Fiskeburger med rejer, grønt og urtedressing

Fiskeburger

Laksesandwich med salat og syltede rødløg

Laksesandwich

Bagel med laks og grønt

Bagels med laks

Wraps med laks, grønt og urtedressing

Wraps med laks

Pastasalat med pesto og laks

Pastasalat med pesto og laks

Andre artikler om fisk og skaldyr

To stk. rå aborre fisk på skærebræt

Aborre

Dampede blåmuslinger i skål med grønt

Blåmuslinger

Grillet hel blæksprutte på tallerken med grønt

Blæksprutte

To skåle med rød og sort kaviar

Caviar

Tre friske havbars fisk på skærebræt med citron

Havbars

Rå hellefisk på skærebræt med citronskiver

Hellefisk

Udskæring af hvid fisk på skærebræt

Hvid fisk

Rød hummer på skærebræt

Hummer

Tilberedte krebs i skål

Krebs

Fileteret kulmule på skærebræt

Kulmule

Rå laskeportioner på skærebræt

Laks

Dampede blandede muslinger på bord

Muslinger

Frisk rødspætte på skærebræt med krydderurter og citron

Rødspætte

Tre friske alaska sej på tallerken med krydderurter og citron

Sej

Grillede tigerrejer på bord med dressing og mayo

Tigerrejer

Rå torskefilet på bord

Torsk

Åbne østers på skærebræt

Østers

Tilbage

Verificer at du er mindst 18 år

close

MitID

Verificering

Vi skal verificere din alder, med MitID, før du kan få lov til at købe varer med alderskrav

Én gang på tværs af Salling Group

Når vi har valideret din alder på din Salling Group profil, spørger vi dig ikke igen.
Tilbage

close

100% Dansk 100% Dansk

Bilka er ejet af Salling Group og vores formål er at gøre hverdagen bedre - for vores kunder og i det samfund, vi er en del af.

Kundeservice Vi er klar til at hjælpe dig

Vores venlige kundeservice vil så gerne høre fra dig, hvis der er det mindste vi kan hjælpe med. Chat med os eller ring til 89 30 30 00.

Brug for hjælp?

  • Hvor kan jeg afhente mine varer?
  • Sådan handler du på bilkatogo.dk
  • Hvordan foregår afhentningen?
  • Returnering af varer
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Kontakt os

BilkaToGo

  • Om BilkaToGo
  • Fødevarestyrelsens smileyrapport
  • Salling Group tilbagekaldelser

Bilka

  • Varehusets åbningstider
  • Find Bilka
  • Bilka Avisen

Betingelser

  • Erstatningspolitik
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • BilkaToGo Privatlivspolitik
  • Info om varerne
  • Cookiepolitik

Kontakt

  • Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand
  • CVR 35 95 47 16

Vi accepterer

Dankort Visa Mastercard Maestro JCB

© Copyright 2017 - 2025 BilkaToGo

Tøm kurv?

close
Du er ved at tømme hele din kurv, er du sikker?