Marts er det spæde forår, og derfor finder du stadig mange af vinterens grøntsager i denne sæson. Det er eksempelvis kartofler, grønkål, gulerødder, hvidkål, hvidløg, jordskokker, agurker, knoldselleri, løg, pastinak, persillerod, porrer, rosenkål, rødbeder og rødkål.
Blandt krydderurter er det særligt purløg og karse, som kommer i sæson i marts med forårets indtog. Disse krydderurter går godt sammen med æg, men du kan også bruge dem til pynt eller som topping på forskellige retter. De er også gode til at tilføje smag i sirlige salater.
Det er ikke sikkert, at frosten helt er forsvundet endnu. Derfor er det stadig primært æbler, der er i sæson i marts. Det er dog også en frugt, der har mange anvendelsesmuligheder i både det salte og det søde køkken. Du kan nemt tilføje den til salater for at tilføre syre og sprødhed til dine retter.
Der er flere sorter af æbler, der er gode i marts. Sorten har betydning for strukturen og smagen i æblet, så det er vigtigt at kigge efter æblesorten, når du skal købe æbler. Det gælder både spise- og madæbler, så du får den smag, du leder efter.