I maj finder du stadig sæson-grøntsager som gulerødder, hvidkål, løg, hvidløg, kartofler og rødbeder. Der kommer dog en også andre spændende grøntsager i forsommeren. Det gælder eksempelvis asparges, peberfrugt, radiser, salat, forårsløg, rucola og spinat.
Der kommer også en del krydderurter i sæson i maj. Det er bl.a. dild, koriander, persille og purløg. Disse krydderurter kan bruges i forskellige verdenskøkkener, og de er med til at give en dejlig smag af urter. De kan bruges som topping eller som pynt til diverse retter.
Det er særligt rabarber, der er at finde på hylderne, når kalenderen siger maj. Nogle gange kan du også finde tidlige jordbær, hvis vejret har været godt. Rabarber og jordbær går rigtig godt sammen, så du kan sagtens kombinere disse frugter i en sød ret.
Du kan dog også godt bruge jordbær og rabarber i salater, der trænger til en syrlig eller sød smag af frugt. De kan også syltes, så du kan tilføje syrlighed til dine retter. Du kan også spise jordbær som topping på din morgenmad, hvis du eksempelvis spiser skyr eller havregrød.