Hvem elsker ikke en saftig helstegt kylling med sprødt skind? Det er en af de mange retter, der bliver rigtig gode i en airfryer.
3-4 personer
1 hel fersk kylling, 1200-1400 g
2 spsk. olie
2 spsk. krydderimix til kylling (eller andre krydderier)
Klargør kyllingen, og dup den tør med køkkenrulle.
Bland olie med krydderimix og salt. Fordel blandingen over hele kyllingen, og gnid den ind i skindet.
Læg kyllingen med brystet nedad i airfryeren. Hvis du har svært ved at få den til at være der i højden, kan du, inden du lægger den i airfryeren, give den et tryk på brystbenet, så den bliver lidt fladere.
Indstil airfryeren på 180 grader, og giv kyllingen 25 minutter. Vend den, så brystet vender opad, og giv den 25 minutter mere. Kyllingen er færdig, når kernetemperaturen er 75 grader.
Tag kyllingen ud af airfryeren, og lad den hvile lidt.
Tip
Du kan sagtens bruge andre krydderier eller marinader, men undgå alt for sukkerholdige marinader, da de hurtigt gør skindet branket og sort.
Opskrift: Britt Andersen. Foto: Jens Peter Engedal
Britt Andersen er den ukronede dronning af airfryer opskrifter. Hun fandt sit kald, da hun faldt over en smart ting til campingvognen nemlig airfryeren, Med airfryeren kunne der laves alverdens lækker mad og nu flere år senere står hun bag succesfulde kogebøger. Lige fra Airfryer grundbogen til airfryer opskrifter.
At lave en hel kylling i airfryer er en nem måde at få et lækkert og sprødt resultat på. Skindet bliver gyldent og sprødt, mens kødet holder sig saftigt. I denne opskrift gnides kyllingen ind i olie og krydderier, inden den tilberedes i airfryeren – først med brystet nedad og derefter vendt om, så den får jævn varme.
Resultatet er en helstegt kylling, der er lige så indbydende som i ovnen, men tilberedt på kortere tid og med en sprødhed, som airfryeren er kendt for.
Vil du have den bedste balance mellem sprødt skind og saftigt kød, er der et par enkle tricks at følge:
Tilbehør gør måltidet komplet – prøv med sprøde kartofler fra ovnen, ris eller en frisk grøn salat. En klassisk brun sauce eller en cremet hvidløgsmayo kan også være lækre ledsagere.
En hel kylling i airfryer på ca. 1200-1400 g skal have omkring 50 minutter ved 180 grader – 25 minutter med brystet nedad og derefter 25 minutter vendt med brystet opad. Kyllingen er færdig, når kernetemperaturen er 75 grader.
Hos BilkaToGo finder du alt, hvad du skal bruge til en lækker kylling i airfryer – fra hele ferske kyllinger og krydderiblandinger til friske urter og tilbehør. Du bestiller nemt online og kan afhente varerne i din nærmeste Bilka.
Helstegt kylling i airfryer er en oplagt ret, når du vil have sprødt skind og saftigt kød med minimal indsats. Prøv opskriften – og gør madlavningen nemmere med BilkaToGo.